Edukacije za održivo življenje

Održana edukacija za učenike zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog

27.10.2022.

14. listopada 2022. na Recikliranom imanju posjetili su nas profesori i učenici zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog.

Osim obilaska imanja i upoznavanja sa ZMAG-ovim aktivnostima, mladi gimnazijalci su usvajali nova znanja i vještine koje im mogu biti od koristi u budućnosti. Učili su o orijentaciji i preživljavanju u šumi, o zdravoj prehrani i održivoj potrošnji te su izrađivali domaći namaz od lješnjaka. 

Edukacija se provodila u sklopu projekta “Naša dobra hrana financiranog od zaklade Rosa Luxemburg Stiftung te projekta "Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action" za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR) s ciljem povećanja znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.

Ostale vijesti iz teme

U sklopu projekta "Kozmos" OŠ Dalj, otišli smo na krajnji istok Hrvatske održati predavanje o izazovima održivog razvoja za djelatnike škole.

Pročitaj više >

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >

8.11.2003. smo gostovali u Gimnaziji Karlovac na predmetu Politička geografija kojeg vodi naša dugogodišnja suradnica, profesorica Margareta Kulaš.

Pročitaj više >
Više novosti