Edukacije za održivo življenje

Održana edukacija za učenike zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog

27.10.2022.

14. listopada 2022. na Recikliranom imanju posjetili su nas profesori i učenici zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog.

Osim obilaska imanja i upoznavanja sa ZMAG-ovim aktivnostima, mladi gimnazijalci su usvajali nova znanja i vještine koje im mogu biti od koristi u budućnosti. Učili su o orijentaciji i preživljavanju u šumi, o zdravoj prehrani i održivoj potrošnji te su izrađivali domaći namaz od lješnjaka. 

Edukacija se provodila u sklopu projekta “Naša dobra hrana financiranog od zaklade Rosa Luxemburg Stiftung te projekta "Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action" za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR) s ciljem povećanja znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.

Ostale vijesti iz teme

Na poziv profesorice Katarine Štavlić, naš voditelj Matko Šišak održao je na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi predavanje i diskusiju" Inovacijski projekti u funkciji održivog poslovanja – primjer dobre prakse ZMAG-a".

Pročitaj više >

Nakon radionica vrtlarenja, ponovno smo se uputili do Brodarice sudjelovati u projektu Lokalne akcijske grupe "More 249".

Pročitaj više >

Pridružili smo se godišnjoj konferenciji mreže European Platform on Learning Mobility koja okuplja organizacije, posebno one koje rade s mladima te provode projekte mobilnosti i međusobne razmjene.

Pročitaj više >
Više novosti