Agroekologija

Okupljanje i trening za aktivne članove Društvene banke sjemena

14.10.2022.

Početkom listopada održali smo još jedan trening pod nazivom "Šalša znanja", ovog puta za aktivne članove Društvene banke sjemena.

Radionica je održana u nedjelju, 2.10.2022. na našem Recikliranom imanju, a glavna tema su bile rajčice. Kao i na prošloj radionici, i ovom prigodom nam se pridružilo nekoliko entuzijasta i potencijalnih novih članova koje interesira ekološko vrtlarenje i očuvanje sjemena. Trening je obuhvaćao stručna predavanja o rajčicama, njihovom uzgoju, bolestima, štetnicima i prepoznavanju nedostatka mikro i makro elemenata na rajčicama, a održali su ih mladi agronomi Marija Zrnić i Robin Gunjević.

Kako su aktivni članovi ključni u regeneraciji sjemena za našu bazu, nakon predavanja uslijedila je razmjena ovogodišnjeg sjemena i podjela zadataka za narednu godinu. Za one koji su na Recikliranom imanju bili po prvi put, vrtekice su organizirale turu po imanju, a zatim smo program zaključili radionicom čišćenja sjemena.

Jesenske radionice Društvene banke sjemena održavaju se svake godine besplatno za sve zainteresirane članove, a više o ostalim pogodnosti članstva i aktivnostima DBS-a saznajte OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti