Agroekologija

Okupljanje i trening za aktivne članove Društvene banke sjemena

14.10.2022.

Početkom listopada održali smo još jedan trening pod nazivom "Šalša znanja", ovog puta za aktivne članove Društvene banke sjemena.

Radionica je održana u nedjelju, 2.10.2022. na našem Recikliranom imanju, a glavna tema su bile rajčice. Kao i na prošloj radionici, i ovom prigodom nam se pridružilo nekoliko entuzijasta i potencijalnih novih članova koje interesira ekološko vrtlarenje i očuvanje sjemena. Trening je obuhvaćao stručna predavanja o rajčicama, njihovom uzgoju, bolestima, štetnicima i prepoznavanju nedostatka mikro i makro elemenata na rajčicama, a održali su ih mladi agronomi Marija Zrnić i Robin Gunjević.

Kako su aktivni članovi ključni u regeneraciji sjemena za našu bazu, nakon predavanja uslijedila je razmjena ovogodišnjeg sjemena i podjela zadataka za narednu godinu. Za one koji su na Recikliranom imanju bili po prvi put, vrtekice su organizirale turu po imanju, a zatim smo program zaključili radionicom čišćenja sjemena.

Jesenske radionice Društvene banke sjemena održavaju se svake godine besplatno za sve zainteresirane članove, a više o ostalim pogodnosti članstva i aktivnostima DBS-a saznajte OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

02 Ruj 2023

Krajem kolovoza na imanju smo imali goste i volontere iz Teksasa koje nam je dovela polaznica našeg tečaja permakulturnog dizajna

Pročitaj više >
16 Lip 2023

Radionicu je organizirala Ženevska akademija za međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava kako bi ispitala što UNDROP i reforma EU znače u hrvatskom kontekstu. 

Pročitaj više >
06 Svi 2023

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, održali smo edukaciju "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije osobe.

Pročitaj više >
Više novosti