Dobra Ekonomija

Održan trening Održivi razvoj kroz E+ i ESS u Sv. Martinu na Muri

02.11.2021.

Iza nas je još jedan trening o održivom razvoju s ciljem osnaživanja sudionika i sudionica za bavljenje održivim razvojem i prijavu projekata u sklopu programa Erasmus + i Europske snage solidarnosti

Trening Održivi razvoj kroz E+ i ESS, koji je organizirala Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, održan je od 12. do 15. listopada 2021. u Termama Sveti Martin koje su poznate po svojoj povezanosti s lokalnom zajednicom te poticanju kratkih lanaca opskrbe i održivog turizma. U četiri dana intenzivnog treninga, preko 20 sudionica i sudionika iz cijele Hrvatske, sudjelovalo je u brojnim raspravama, predavanjima, radionicama, vježbama i igrama. Edukaciju o održivom razvoju vodio je ZMAG u suradnji s trenerom Domagojem Kovačićem i trenericom Snežanu Bačliju Knoch. Cilj treninga je bio osnažiti sudionike i sudionice znanjem i sposobnostima za bavljenje održivim razvojem te im pomoći u prijavi novih projekata u programima Erasmus + i Europske snage solidarnosti

U sklopu treninga predstavljen i Erasmus+ projekt EmploySSE kroz koji ZMAG sa partnerima radi na uključivanju tema, vrijednosti i metodologije iz društvene i solidarne ekonomije u kurikulume strukovnog obrazovanja.

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti