Dobra Ekonomija

Održan radni sastanak s članovima mreže budućih ECG konzultanata

26.10.2021.

Iza nas je prvi radni sastanak svih članova koji su prošli edukaciju za ECG konzultante u sklopu projekta eECONOMIJA koji provodi Zadruga za etično financiranje u partnerstvu sa ZMAG-om.

Radni sastanak novog projektnog tima s članovima mreže budućih ECG konzultanata održan je 14. listopada 2021. u prostorima ZEF-a, okupivši prvi put sve članove koji su se educirali na ECG seminarima u sklopu projekta eECONOMIJA u svibnju i srpnju. Na sastanku se raspravljalo o potencijalima buduće suradnje te se razrađivao poslovni model ECG mreže konzultanata u Hrvatskoj. Bilo nam je iznimno drago čuti da su članovi bili oduševljeni provedenom edukacijom i da interes za daljnjim radom i suradnjom ne jenjava. U tom duhu, dogovoren je i idući sastanak na kojem će se razraditi prvi konkretni koraci kako bi ZEF uslugu ECG mjerenja društvenog poduzetništva uspješno plasirao na tržište.

Projekt eECONOMIJA, koji provodi Zadruga za etično financiranje sa ZMAG-om kao partnerom, ima za cilj na tržištu ponuditi uslugu mjerenja i praćenja društvenog utjecaja putem postojeće metodologije Economy for the Common Good (ECG), prepoznate od strane EU. Kroz projekt se ojačavaju kapaciteti zaposlenika zadruge i ZMAG-a, ali i drugih korisnika za usluge mjerenja i praćenja društvenog utjecaja te se provodi kampanja dizanja svijesti o mjerenju društvenog utjecaja s ciljem da se značajno poveća broj društvenih poduzetnika koji kvantificiraju svoj društveni utjecaj. Mjerenje društvenog utjecaja istovremeno ne samo da jača kapacitete društvenih poduzetnika, već pozitivno utječe i na otklanjanje drugih barijera poput pristupa financiranju i nedostatka vidljivosti i prepoznatljivosti društvenih poduzetnika u javnosti.

Projekt je financiran kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, a provode ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz poziv Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objavljen na ovoj internetskoj stranici isključiva je odgovornost ZMAG-a.

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti