Dobra Ekonomija

Održan radni sastanak s članovima mreže budućih ECG konzultanata

26.10.2021.

Iza nas je prvi radni sastanak svih članova koji su prošli edukaciju za ECG konzultante u sklopu projekta eECONOMIJA koji provodi Zadruga za etično financiranje u partnerstvu sa ZMAG-om.

Radni sastanak novog projektnog tima s članovima mreže budućih ECG konzultanata održan je 14. listopada 2021. u prostorima ZEF-a, okupivši prvi put sve članove koji su se educirali na ECG seminarima u sklopu projekta eECONOMIJA u svibnju i srpnju. Na sastanku se raspravljalo o potencijalima buduće suradnje te se razrađivao poslovni model ECG mreže konzultanata u Hrvatskoj. Bilo nam je iznimno drago čuti da su članovi bili oduševljeni provedenom edukacijom i da interes za daljnjim radom i suradnjom ne jenjava. U tom duhu, dogovoren je i idući sastanak na kojem će se razraditi prvi konkretni koraci kako bi ZEF uslugu ECG mjerenja društvenog poduzetništva uspješno plasirao na tržište.

Projekt eECONOMIJA, koji provodi Zadruga za etično financiranje sa ZMAG-om kao partnerom, ima za cilj na tržištu ponuditi uslugu mjerenja i praćenja društvenog utjecaja putem postojeće metodologije Economy for the Common Good (ECG), prepoznate od strane EU. Kroz projekt se ojačavaju kapaciteti zaposlenika zadruge i ZMAG-a, ali i drugih korisnika za usluge mjerenja i praćenja društvenog utjecaja te se provodi kampanja dizanja svijesti o mjerenju društvenog utjecaja s ciljem da se značajno poveća broj društvenih poduzetnika koji kvantificiraju svoj društveni utjecaj. Mjerenje društvenog utjecaja istovremeno ne samo da jača kapacitete društvenih poduzetnika, već pozitivno utječe i na otklanjanje drugih barijera poput pristupa financiranju i nedostatka vidljivosti i prepoznatljivosti društvenih poduzetnika u javnosti.

Projekt je financiran kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, a provode ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz poziv Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objavljen na ovoj internetskoj stranici isključiva je odgovornost ZMAG-a.

Ostale vijesti iz teme

06 Pro 2021

Na predavanju su predstavljeni projekt eECONOMIJA, ekonomski model Ekonomija za opće dobro i ECG metodologija mjerenja društvenog i okolišnog utjecaja poduzeća, uz poseban naglasak na teme društvenog poduzetništva i nefinancijskog izvještavanja.

Pročitaj više >
10 Stu 2021

Cilj Ekonomije za opće dobro je biti od koristi svim dionicima u organizaciji – zaposlenicima, dobavljačima, kupcima, poslovnim partnerima, lokalnoj zajednici i društvu.

Pročitaj više >
02 Stu 2021

Iza nas je još jedan trening o održivom razvoju s ciljem osnaživanja sudionika i sudionica za bavljenje održivim razvojem i prijavu projekata u sklopu programa Erasmus + i Europske snage solidarnosti. 

Pročitaj više >
Više novosti