Agroekologija

Održali smo ZMAG-ovu veliku razmjenu sjemena u sklopu festivala Urbana džungla

04.04.2023.

Unatoč kišnom i hladnom vremenu koje je razmjestilo program festivala, uspješno smo održali ZMAG-ovu veliku razmjenu sjemena u sklopu prvog po redu festivala "Urbana džungla".

Razmjena je održana 25. ožujka 2023. u Medulićevoj 6, gdje svoj prostor ima organizator ovog festivala - Zeleni inkubator. Na razmjeni sjemena našao se veliki broj ekoloških vrtlara i sjemenara, OPG-ovi, udruge "Biovrt - u skladu s prirodom" i" Duga" te aktivni članovi ZMAG-ove Društvene banke sjemena.

Sjemenari su svojom prisutnošću, veseljem i velikim izborom sjemena uveličali ovaj dan te obogatili škrinjice urbanih vrtlara raznolikim sjemenom.
 
Unatoč obilnoj kiši, velik broj zagrepčana je posjetio događaj, a cirkulaciji posjetitelja su doprinjele i besplatne radionice i vođene botaničke ture koje su se održavale na lokaciji i u neposrednoj blizini. Odmah ujutro posjetili su nas i mediji te nam je izuzetno drago da novinari sve više prepoznaju i prate teme urbane permakulture i uzgoja hrane u gradu kao važne i zanimljive.
 
Hvala našim sjemenarima i suradnicima iz Zelenog inkubatora, Botaničkom vrtu i klubu Botaničar na doprinosu permakulturi i poticanju bioraznolikosti i agrobioraznolikosti!

Hvala i našim divnim dečkima volonterima Jerku Stjepanoviću i Mislavu Petrušiću na ogromnom angažmanu i optimizmu, i dodatno Mislavu na fotografijama!
 
Kako nam je bilo na razmjeni, pogledajte u fotogaleriji.

Ostale vijesti iz teme

02 Ruj 2023

Krajem kolovoza na imanju smo imali goste i volontere iz Teksasa koje nam je dovela polaznica našeg tečaja permakulturnog dizajna

Pročitaj više >
16 Lip 2023

Radionicu je organizirala Ženevska akademija za međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava kako bi ispitala što UNDROP i reforma EU znače u hrvatskom kontekstu. 

Pročitaj više >
06 Svi 2023

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, održali smo edukaciju "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije osobe.

Pročitaj više >
Više novosti