Agroekologija

Održali smo sjemenarsku radionicu za starije osobe

20.10.2023.

13. listopada 2023. smo, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom Jedinstvom i Močvarom, održali sjemenarsku radionicu za starije osobe u vrtu Pogona i Močvare.

Na radionici se skupilo desetak polaznika s kojima smo pričali o očuvanju sjemena te važnosti očuvanja bioraznolikosti i agrobioraznolikosti.

Polaznike smo naučili koje sjeme se skuplja iste godine, a koje tek iduće te smo objasnili kako ga pravilno pohraniti i čuvati. Upoznali smo ih s primjenom silika gela, različitim sitima i sjemenkama koje su čistili.

Voditeljica Društvene banke sjemena s polaznicima je pričala i o razlici između sorti, hibrida i GMO-a te se dotakla i NGT tehnologije i prijedloga reforme o sjemenu od strane Europske komisije o kojoj se možete informirati OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti