Agroekologija

Održali smo radionicu "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije osobe

06.05.2023.

25.4.2023. smo u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade održali vrtlarsku edukaciju "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije.

Radionicu smo održali u društvenom vrtu koji je pod upravom Pogona i Močvare. Unatoč najavljenoj kiši koja nas je srećom zaobišla, velik broj zainteresiranih se odazvao i došao na predavanje i radionicu. Među polaznicima je bilo onih koji već imaju uspostavljene vrtove i na radionicu su došli osvježiti i obogatiti znanje, ali i novih vrtlara kojima je trebao maleni poticaj da se odvaže i krenu vrtlariti.

Na radionici smo naučili smo kako planirati vrt i voditi dnevnik radova, uzgojiti snažne presadnice, obogatiti tlo, primijeniti plodored, ali i kako drugačije pristupiti štetnicima i korovima u vrtu. 

Ostale vijesti iz teme

02 Ruj 2023

Krajem kolovoza na imanju smo imali goste i volontere iz Teksasa koje nam je dovela polaznica našeg tečaja permakulturnog dizajna

Pročitaj više >
16 Lip 2023

Radionicu je organizirala Ženevska akademija za međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava kako bi ispitala što UNDROP i reforma EU znače u hrvatskom kontekstu. 

Pročitaj više >
11 Tra 2023

Ova interaktivna karta služi kao platforma za otkrivanje živih agroekoloških laboratorija i sličnih inicijativa/projekata kako bi se poboljšala organizirana makroregionalna suradnja za razvoj međunarodnih projekata i prijedloga.

Pročitaj više >
Više novosti