Agroekologija

Održali smo nove radionice za mlade u sklopu projekta Food Wave

27.05.2022.

U travnju smo započeli treći edukativni ciklus za mlade aktiviste koji se provodi u sklopu projekta Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action.

Kroz projekt Food Wave radi se na osnaživanju mladih kao katalizatora promjena u svojim lokalnim zajednicama s posebnim fokusom na sektor hrane, a za potrebe ovog projekta Grad Milano je okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb, u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR).

S ciljem povećanje znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama, na Recikliranom imanju smo 9. i 10. travnja održali nove, cjelodnevne radionice za mlade aktiviste.

Na kulinarskoj radionici s Vaniom Ardiles Peric, autoricom bloga Rock your Greens, učili smo izrađivati ukusne veganske slastice. Na radionici smo zajedno pripremali četiri različite slastice: sirovi čokoladni tart, energetske kuglice, bezglutenski voćni tart i veganske muffine.

Merilin Momchilova, mlada zagovornica "zero waste" filozofije, veganstva i života u skladu s prirodom koja svoja iskustva i znanja dijeli na blogu Almost Zero Waste, održala je zanimljivo predavanje i radionicu pod nazivom "Kako voditi kampanju na društvenim mrežama", nakon čega smo izrađivali ukusne zero waste energetske snackove.

ZMAG-ov član Dražen Šimleša vodio je radionicu o tome kako biti aktivist za hranu u lokalnoj zajednici te održao interaktivno predavanja o javnim politikama gradova, s posebnim naglaskom na ono što gradovi mogu učiniti kako bi izgradili održiv i solidaran prehrambeni sustav.

Zahvaljujemo svima na velikom interesu za sudjelovanje. U pripremi su i lipanjske Food Wave aktivnosti, a više detalja objavit ćemo uskoro!

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti