Edukacije za održivo življenje

Održali smo edukaciju za mlade u suradnji s udrugom BIUS

05.12.2023.

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Ovog puta smo snage udružili s vrijednom i aktivnom Udrugom studenata biologije - BIUS, Sekcija za održivi razvoj, koja ovaj mjesec provodi projekt pod nazivom "Zeleni tanjur". Edukaciju je vodila naša Petra Pavleka.

Na predavanju Ekološko vrtlarenje pričali smo i razmjenjivali iskustva o ekološkom vrtlarenju i uzgoju hrane u urbanim prostorima, nakon čega je uslijedila kulinarska radionica "Zeleno i fino" na kojoj smo  zajedno izrađivali zdrave proteinske flatbreadove i namaze od samoniklog bilja. Skupila se znatiželjna i motivirana grupa studenata s kojima smo uživali spravljajući i degustriajući zdrave veganske recepte. Zadovoljstvo nam je raditi sa zainteresiranim mladim ljudima i trudit ćemo se stvarati nove prilike za suradnju.

Aktivnost je sufinancirana u sklopu projekta Naša dobra hrana kojeg financijski podržava Rosa Luxemburg Stiftung.

Ostale vijesti iz teme

U sklopu projekta Good Food/Good Energy for Better Society održali smo jednodnevno druženje koje potiče razgovore o održvim smjerovima i praksama u proizvodnji hrane.

Pročitaj više >

17.-18.10.2025. smo proveli još jedan idilični jesenski vikend na Recikliranom imanju u kojem smo održali treću aktivnost projekta Y-Forest.

Pročitaj više >

Sajam je predstavio brojna predavanja iz područja sjemenarstva i ekološke proizvodnje hrane te brige za zdravlje.

Pročitaj više >
Više novosti