Edukacije za održivo življenje

Održali smo edukaciju za mlade u suradnji s udrugom BIUS

05.12.2023.

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Ovog puta smo snage udružili s vrijednom i aktivnom Udrugom studenata biologije - BIUS, Sekcija za održivi razvoj, koja ovaj mjesec provodi projekt pod nazivom "Zeleni tanjur". Edukaciju je vodila naša Petra Pavleka.

Na predavanju Ekološko vrtlarenje pričali smo i razmjenjivali iskustva o ekološkom vrtlarenju i uzgoju hrane u urbanim prostorima, nakon čega je uslijedila kulinarska radionica "Zeleno i fino" na kojoj smo  zajedno izrađivali zdrave proteinske flatbreadove i namaze od samoniklog bilja. Skupila se znatiželjna i motivirana grupa studenata s kojima smo uživali spravljajući i degustriajući zdrave veganske recepte. Zadovoljstvo nam je raditi sa zainteresiranim mladim ljudima i trudit ćemo se stvarati nove prilike za suradnju.

Aktivnost je sufinancirana u sklopu projekta Naša dobra hrana kojeg financijski podržava Rosa Luxemburg Stiftung.

Ostale vijesti iz teme

U sklopu projekta "Kozmos" OŠ Dalj, otišli smo na krajnji istok Hrvatske održati predavanje o izazovima održivog razvoja za djelatnike škole.

Pročitaj više >

8.11.2003. smo gostovali u Gimnaziji Karlovac na predmetu Politička geografija kojeg vodi naša dugogodišnja suradnica, profesorica Margareta Kulaš.

Pročitaj više >

Nakon što su učenici IX. Gimnazije bili kod nas na edukaciji, uslijedio je naš posjet njihovoj školi. Za gimnazijalce smo ovom prilikom pripremili 2 radionice recikliranja plastičnih vrećica pod vodstvom naše Mateje Medić,

Pročitaj više >
Više novosti