U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana.
Ovog puta smo snage udružili s vrijednom i aktivnom Udrugom studenata biologije - BIUS, Sekcija za održivi razvoj, koja ovaj mjesec provodi projekt pod nazivom "Zeleni tanjur". Edukaciju je vodila naša Petra Pavleka.
Na predavanju Ekološko vrtlarenje pričali smo i razmjenjivali iskustva o ekološkom vrtlarenju i uzgoju hrane u urbanim prostorima, nakon čega je uslijedila kulinarska radionica "Zeleno i fino" na kojoj smo zajedno izrađivali zdrave proteinske flatbreadove i namaze od samoniklog bilja. Skupila se znatiželjna i motivirana grupa studenata s kojima smo uživali spravljajući i degustriajući zdrave veganske recepte. Zadovoljstvo nam je raditi sa zainteresiranim mladim ljudima i trudit ćemo se stvarati nove prilike za suradnju.
Aktivnost je sufinancirana u sklopu projekta Naša dobra hrana kojeg financijski podržava Rosa Luxemburg Stiftung.