Agroekologija

Održan ZMAG-ov 9. Dan permakulture – predstavili smo permakulturne inicijative

18.05.2019.

Devetu godinu zaredom proslavili smo permakulturu!

Na Međunarodni dan permakulture, 5. svibnja 2019., na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je ZMAG-ov, već tradicionalan, Dan permakulture. ZMAG je devetu godinu zaredom ugostio najveće zaljubljenike u prirodu i pretvorio imanje u mjesto učenja, druženja i razmjene iskustava.

Uz ZMAG-ove predavače koji su pričali o dobroj ekonomiji, zelenim alatima (Green tools), Akademiji prirodnog graditeljstva i Društvenoj banci sjemena, predstavile su se i dvije odlične permakulturne inicijative. Mladen Mladenović iz Rijeke pričao je o radu riječkih GSR gupa, razvoju ekoloških start up-ova i o permakulturnom vrtlarenju, a Marko Jakobović s Krka je predstavio svoju bogatu farmu na kojoj se uspješno bavi regenertivnom poljoprivredom. Hvala svima koji su sudjelovali, vidimo se dogodine!

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti