Prirodno graditeljstvo

O ZMAG-ovim prirodnim graditeljima piše venecijanski art časopis ApARTe

06.11.2020.

Venecijanski art časopis ApARTe u svom najnovijem izdanju, u članku pod naslovom Slamom i drvetom u Hrvatskoj, piše o ZMAG-ovim prirodnim graditeljima.

Teme gradnje prirodnim materijalima i društvenog otiska iste uvrštene su u drugi ovogodišnji broj kultnog venecijanskog ApARTe magazina. U članku pod naslovom Slamom i drvetom u Hrvatskoj predstavljen je i valoriziran ZMAG-ov rad na području prirodnog graditeljstva.

ApARTe ° je časopis neobičnog formata, veličine starog LP-a.  Tiska se u samo 400 numeriranih primjeraka, s posebnom pažnjom na fotografije, grafike i uvez. Posvećuje se kazalištu, filmu, vizualnim umjetnostima, književnosti, fotografiji, glazbi i društvenim temama.

Izlazi dva puta godišnje već 15 godina. Projekt ApARTe ° ima široku mrežu suradnika koji su, osim časopisa, pokrenuli i cijeli niz inicijativa: od umjetničkih bijenala do anarhističkih akcija koje su se odvijale na ulicama, u gradskim parkovima, umjetničkim galerijama, kazalištima, napuštenim tvornicama i elitnim muzejima. 

Ostale vijesti iz teme

Uspješno je održana peta po redu Konvencija prirodnog graditeljstva na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

Pročitaj više >

Iza nas su Tri praščića, prvi dječji permakulturni festival organiziran s ciljem da približi djeci ljepotu prirodnog graditeljstva kroz učenje vještina gradnje prirodnim materijalima.

Pročitaj više >

Preostalo je je samo još jedno mjesto za polaznike iz Hrvatske za tečaj koordinatora volontera, stoga požurite!

Pročitaj više >
Više novosti