Prirodno graditeljstvo

O ZMAG-ovim prirodnim graditeljima piše venecijanski art časopis ApARTe

06.11.2020.

Venecijanski art časopis ApARTe u svom najnovijem izdanju, u članku pod naslovom Slamom i drvetom u Hrvatskoj, piše o ZMAG-ovim prirodnim graditeljima.

Teme gradnje prirodnim materijalima i društvenog otiska iste uvrštene su u drugi ovogodišnji broj kultnog venecijanskog ApARTe magazina. U članku pod naslovom Slamom i drvetom u Hrvatskoj predstavljen je i valoriziran ZMAG-ov rad na području prirodnog graditeljstva.

ApARTe ° je časopis neobičnog formata, veličine starog LP-a.  Tiska se u samo 400 numeriranih primjeraka, s posebnom pažnjom na fotografije, grafike i uvez. Posvećuje se kazalištu, filmu, vizualnim umjetnostima, književnosti, fotografiji, glazbi i društvenim temama.

Izlazi dva puta godišnje već 15 godina. Projekt ApARTe ° ima široku mrežu suradnika koji su, osim časopisa, pokrenuli i cijeli niz inicijativa: od umjetničkih bijenala do anarhističkih akcija koje su se odvijale na ulicama, u gradskim parkovima, umjetničkim galerijama, kazalištima, napuštenim tvornicama i elitnim muzejima. 

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti