Prirodno graditeljstvo

O ZMAG-ovim prirodnim graditeljima piše venecijanski art časopis ApARTe

06.11.2020.

Venecijanski art časopis ApARTe u svom najnovijem izdanju, u članku pod naslovom Slamom i drvetom u Hrvatskoj, piše o ZMAG-ovim prirodnim graditeljima.

Teme gradnje prirodnim materijalima i društvenog otiska iste uvrštene su u drugi ovogodišnji broj kultnog venecijanskog ApARTe magazina. U članku pod naslovom Slamom i drvetom u Hrvatskoj predstavljen je i valoriziran ZMAG-ov rad na području prirodnog graditeljstva.

ApARTe ° je časopis neobičnog formata, veličine starog LP-a.  Tiska se u samo 400 numeriranih primjeraka, s posebnom pažnjom na fotografije, grafike i uvez. Posvećuje se kazalištu, filmu, vizualnim umjetnostima, književnosti, fotografiji, glazbi i društvenim temama.

Izlazi dva puta godišnje već 15 godina. Projekt ApARTe ° ima široku mrežu suradnika koji su, osim časopisa, pokrenuli i cijeli niz inicijativa: od umjetničkih bijenala do anarhističkih akcija koje su se odvijale na ulicama, u gradskim parkovima, umjetničkim galerijama, kazalištima, napuštenim tvornicama i elitnim muzejima. 

Ostale vijesti iz teme

U nedjeljnom izdanju Večernjeg lista objavljen je opsežan tekst o permakulturi i trendovima gradnje prirodnim materijalima, s naglaskom na gradnju kuća od slame, drveta i zemlje u Hrvatskoj.

Pročitaj više >

Ovogodišnja Konvencija prirodnog graditeljstva okupila je ekološki orijentirane graditelje i projektante, istraživače i praktičare te ostale sudionike zainteresirane za zelene tehnologije, održiva rješenja i ekološke inovacije u arhitekturi.

Pročitaj više >

Nakon radionice Izrade zidova od bala slame, održala se i druga radionica prirodnog graditeljstva na temu izrade i ugradnje zemljanih žbuka.

Pročitaj više >
Više novosti