Agroekologija

Krenula je nova sezona Društvene banke sjemena

19.01.2022.

Krenula je nova sezona Društvene banke sjemena uz, do sada, najveći popis dostupnog sjemena za članove.

Društvena banka sjemena ZMAG-ov je projekt čiji je glavni cilj doprinijeti očuvanju lokalnih i tradicijskih sorti, ali i obnovi onih "izgubljenih" za buduće generacije. Bilo da ste vrtlar, mali poljoprivrednik, hobist ili entuzijast, i vi možete postati član DBS-a i ostvariti razne pogodnosti, među kojima su i besplatni paketići sjemena.

Postanite i vi član Društvene banke sjemena i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Ove je godine Društvena banka sjemena pripremila dosad najveću ponudu sjemena za svoje članove, koja broji čak 60 vrsta povrća i vrtnog cvijeća! Osim besplatnih paketića sjemena, svi članovi Društvene banke sjemena ostvaruju pravo besplatnog sudjelovanja u našim edukacijama, redovno primaju publikacije rezervirane samo za članove – Priručnik za sjetvu i dva biltena godišnje, ali i ostvaruju 15% popusta na ostale ZMAG-ove radionice.

Članstvo u društvenoj banci sjemena može biti i izvrstan poklon za vama dragu osobu koja obožava provoditi vrijeme u vrtu ili želi postati organski vrtlar. Prema vašim preferencijama i željama, možete birati između nekoliko kategorija podržavajućeg članstva: simpatizer, vrtlar ili pokrovitelj.

Svi detalji, on-line pristupnica i popis dostupnog sjemena za članove u 2022. godini, nalaze se OVDJE.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nam pišite na mail: dbs@zmag.hr.

Hvala vam na podršci!

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2022

Pozivamo vas na besplatne Food Wave aktivnosti koje će se održati u subotu 21.05.2022. od 11 - 15 sati na Bundeku, u sklopu manifestacije Floraart.

Pročitaj više >
11 Svi 2022

Sudjelovali smo na okruglom stolu kojeg su, u sklopu projekta "Budućnost je ekološka", organizirale udruge Biovrt - u skladu s prirodom i Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača.

Pročitaj više >
03 Svi 2022

Na poziv Komunalnog društva 1. Maj Labin, uputili smo se u Istru održati radionicu o eko vrtlarenju.

Pročitaj više >
Više novosti