Agroekologija

Nema ljepše radionice od radionice njegovanja biljaka

09.07.2020.

Na novoj radionici vrtlarenja za početnike učili smo kako ispravno brinuti o biljkama.

Njega biljaka bila je tema radionice vrtlarenja za početnike koja se održala u subotu, 4. srpnja 2020., u novom ZMAG-ovom vrtu u Vukomeriću. Radionicu su vodili permakulturisti Sendy Osmičević, Petra Turčić i Kruno Vuljar. Sudionici radionice učili su o rezanju zaporaka, potpornjima, mrežama, usmjeravanju, dognojavanju, malčiranju, okopavanju i pljevljenju, ali i o biljkama zaštitinicama, dobrobitima raznolikosti i polikulturnog vrta, važnostima plodoreda te prirodnim sredstvima zaštite.

Također, u sklopu radionice izradili su kompostni čaj, nutritivno bogat, tekući dodatak tlu koji potiče zdrav rast biljaka i osigurava njihovu zaštitu.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti