Prirodno graditeljstvo

Nakon posjete permakulturnom imanju u Sloveniji bogatiji smo za novu fantastičnu suradnju

19.09.2021.

Posjetili smo slovensko permakulturno imanje Zavod Veles i dogovorili suradnju na temu permakulture i prirodnog graditeljstva.

U sklopu projekata WaaMooM & 3Peas2.0 ZMAG je posjetio Zavod Veles – Zavod za trajnostni način življenja, prekrasno permakulturno imanje u srcu jugoistočne Slovenije. Kroz niz radnih sastanaka i treninga dogovoreno je umrežavanje i zajednički rad na projektima s najiskusnijim organizacijama iz regije. Najznačajniji rezultat sastanka je povezivanje organizacija Gaia-Kosovo, Centar za zemljanu arhitekturu/Klub finih zanata, Zavod Veles i ZMAG-a u zajedničku platformu Balkan Natural Boulders.

Za početak suradnje, partneri će zajedno provesti projekt stručne edukacije trenera za rad s kratkoročnim i dugoročnim volonterima na temu prirodnog graditeljstva u sklopu projekta We Are All Made Out Of Mud / WaAMoOM, a suradnju nastavljamo kroz 3Peas2.0 koji je namjenjen razvoju kompetencija permakulturnih dizajnera.

 

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti