Agroekologija

Na Eko VRTlogu u Rovinju učili smo korisnike Društva osoba s invaliditetom kako uzgajati začinsko bilje

22.04.2021.

Za Društvo osoba s invaliditetom Rovinj održali smo vrtlarske radionice sadnje začinskog bilja, predavanja na temu ljekovitosti bilja, dobre ekonomije i društvenog poduzetništva te radionicu recikliranja.

U suradnji s Društvom osoba s invaliditetom, u sklopu Dnevnog centra O.R.C.A., ZMAG je od 17. do 19. ožujka 2021. u Rovinju sudjelovao na projektu Eko VRTlog koji je uključivao niz radionica i predavanja za korisnike i voditelje.

Ideja projekta je bila osposobiti korisnike za uzgoj začinskog bilja koje bi se plasiralo na tržište, prije svega lokalnim restoranima. Na taj način zadovoljila bi se detektirana potreba, ali i otvorila nova radna mjesta te provelo zapošljavanje radno sposobnih osoba s invaliditetom.

S tim ciljem, kroz 3 dana, održane su vrtlarske radionice sadnje začinskog bilja u dvorištu Doma za starije i nemoćne osobe, zatim predavanja na temu ljekovitosti i šire primjene bilja te prigodna radionica recikliranja. Za voditelje projekta održana su predavanja o dobroj ekonomiji i društvenom poduzetništvu u Hrvatskoj s primjerima dobre prakse te informacijama kako pokrenuti društveno poduzeće.

Nakon edukacije i sadnje bilja, za vrt će zajednički brinuti Društvo osoba s invaliditetom i štićenici Doma za starije i nemoćne osobe. U sklopu projekta, zamišljen je i naknadni posjet Recikliranom imanju i vrtu u Vukomeriću.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti