Agroekologija

Mlade vrtlarice na permakulturnoj praksi u ZMAG-ovom vrtu

16.06.2021.

I ove godine je na Recikliranom imanju održana praksa za studente Agronomskog fakulteta.

Treću godinu zaredom, ZMAG je zahvaljujući vrtekicama organizirao stručnu praksu za studente Agronomskog fakulteta. Ovog je puta Reciklirano imanje u Vukomeriću ugostilo dvije studentice koje su u ZMAG-ovom sjemenarskom vrtu usvajale permakultuna znanja i vještine. Osim klasičnih poslova u vrtu, kao što su sijanje, presađivanje, sakupljanje stajskog gnojiva i zalijevanje, našlo se vremena i za branje samoniklog jestivog bilja i izradu prirodne kozmetike. Naš mali, ali vrijedan tim, izvrsno je odradio velik dio posla oko priprema za sadnju i održavanja vrtnih gredica u proljetnom periodu, a studentice su obećale doći i kada krene berba prvih plodova.

Zahvaljujemo Antoniji i Izabeli što su prepoznale ZMAG kao mjesto na kojemu mogu steći adekvatna znanja i praktične vještine i želimo im sve najbolje u nastavku, odnosno završetku studija.

 

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti