Agroekologija

Mlade vrtlarice na permakulturnoj praksi u ZMAG-ovom vrtu

16.06.2021.

I ove godine je na Recikliranom imanju održana praksa za studente Agronomskog fakulteta.

Treću godinu zaredom, ZMAG je zahvaljujući vrtekicama organizirao stručnu praksu za studente Agronomskog fakulteta. Ovog je puta Reciklirano imanje u Vukomeriću ugostilo dvije studentice koje su u ZMAG-ovom sjemenarskom vrtu usvajale permakultuna znanja i vještine. Osim klasičnih poslova u vrtu, kao što su sijanje, presađivanje, sakupljanje stajskog gnojiva i zalijevanje, našlo se vremena i za branje samoniklog jestivog bilja i izradu prirodne kozmetike. Naš mali, ali vrijedan tim, izvrsno je odradio velik dio posla oko priprema za sadnju i održavanja vrtnih gredica u proljetnom periodu, a studentice su obećale doći i kada krene berba prvih plodova.

Zahvaljujemo Antoniji i Izabeli što su prepoznale ZMAG kao mjesto na kojemu mogu steći adekvatna znanja i praktične vještine i želimo im sve najbolje u nastavku, odnosno završetku studija.

 

Ostale vijesti iz teme

29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
26 Srp 2021

I ove je godine sezona u ZMAG-ovom sjemenarskom vrtu započela sijanjem odabranog sjemena iz Društvene banke sjemena, brigom za presadnice u plasteniku i pripremama novih gredica.

Pročitaj više >
21 Srp 2021

ZMAG-ova Društvena banka sjemena sudjelovala je na stručnim radionicama austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
Više novosti