Prirodno graditeljstvo

Matko Šišak iz ZMAG-a kandidiran za nagradu GREENLIDER

23.09.2021.

Matko Šišak kandidiran je za nagradu GREENLIDER koja se dodjeljuje osobama koje svojim javnim djelovanjem potiču principe održivog i zelenog načina života. 
 
Matko Šišak je pokretač i voditelj Recikliranog imanja Vukomerić i jedan od osnivača Zelene mreže aktivističkih grupa. Posljednjih 20 godina istražuje, prakticira i promovira ekološke tehnologije i inovacije na područjima graditeljstva, „uradi sam“ kulture i permakulture. Kao edukator i savjetnik sustavno prenosi znanja iz navedenih područja široj i stručnoj javnosti.

Autor je nekoliko knjiga i publikacija, urednik desetak izdanja iz edicije Zeleni alati. Voditelj je Akademije prirodnog graditeljstva. Matko je kroz svoj radni vijek organizirao niz edukacijskih i praktičnih radionica, tečajeva, savjetovanja i konferencija za održivi razvoj i permakulturu. Kao inicijator i voditelj projekta Reciklirano imanje koordinira izgradnju ekološkog imanja i edukacijskog centra u selu Vukomerić, a voditelj je i dviju cjelogodišnjih žonglerskih škola. 

Ovaj svestrani aktivist jasno će ukazati na probleme poput rada ilegalnih kamenoloma, prekomjerne sječe šuma, zagađenja rijeka, nepoštivanje lovostaja, ilegalnog iskopavanja šljunka, čišćenje glomaznog otpada iz potoka, šuma i rijeka, a u svemu ga vodi mladenački žar i zanos koji je i njegov životni stil i poslanje, a takav ga je predani rad prema očuvanju okoliša i doveo do nominacije za ovogodišnjeg Green Lidera.

Za Matka možete glasovati OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti