Prirodno graditeljstvo

Kamen po kamen i naša prirodna kuća je skoro pa gotova

04.09.2019.

Estetsko oblikovanje organskih fasada, rad s kamenom i keramikom... Na Akademiji prirodnog graditeljstva napokon je umjetnost došla na red!

Nakon kratke ljetne stanke Akademija prirodnog graditeljstva uspješno je održala svoj peti modul, posvećen mozaicima i polaganju kamena. U sklopu ovog modula sudionici su učili postavljati mozaik od kamenih ploča i riječnih oblutaka, raditi organsku fasadu i žbukati interijer.

Slijede još samo dva modula ovogodišnje Akademije prirodnog graditeljstva. Šesti modul "Zemljani podovi", koji će se održati u rujnu, uključuje predavanja na teme tradicionalnih glinenih podova, kuća od nabijene zemlje i prirodnih boja te praktični rad ugradnje zemljanog poda. U listopadu polaznike Akademije očekuje završni, sedmi modul "Uređenje ekterijera/interijera" s predavanjima na temu dizajna za održivo življenje te praktičnim radovima uređenja prirodnim materijalima te izrade raketne peći.

Gradimo prirodno, stvaramo zajedno – ima li što ljepše od toga?

Akademija prirodnog graditeljstva održava se uz podršku Grada Velike Gorice, Husqvarna HR/Drezga d.o.o. i Peracto d.o.o.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto: Nives Sertić

 

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti