Prirodno graditeljstvo

Kamen po kamen i naša prirodna kuća je skoro pa gotova

04.09.2019.

Estetsko oblikovanje organskih fasada, rad s kamenom i keramikom... Na Akademiji prirodnog graditeljstva napokon je umjetnost došla na red!

Nakon kratke ljetne stanke Akademija prirodnog graditeljstva uspješno je održala svoj peti modul, posvećen mozaicima i polaganju kamena. U sklopu ovog modula sudionici su učili postavljati mozaik od kamenih ploča i riječnih oblutaka, raditi organsku fasadu i žbukati interijer.

Slijede još samo dva modula ovogodišnje Akademije prirodnog graditeljstva. Šesti modul "Zemljani podovi", koji će se održati u rujnu, uključuje predavanja na teme tradicionalnih glinenih podova, kuća od nabijene zemlje i prirodnih boja te praktični rad ugradnje zemljanog poda. U listopadu polaznike Akademije očekuje završni, sedmi modul "Uređenje ekterijera/interijera" s predavanjima na temu dizajna za održivo življenje te praktičnim radovima uređenja prirodnim materijalima te izrade raketne peći.

Gradimo prirodno, stvaramo zajedno – ima li što ljepše od toga?

Akademija prirodnog graditeljstva održava se uz podršku Grada Velike Gorice, Husqvarna HR/Drezga d.o.o. i Peracto d.o.o.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto: Nives Sertić

 

Ostale vijesti iz teme

Uspješno je održana peta po redu Konvencija prirodnog graditeljstva na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

Pročitaj više >

Iza nas su Tri praščića, prvi dječji permakulturni festival organiziran s ciljem da približi djeci ljepotu prirodnog graditeljstva kroz učenje vještina gradnje prirodnim materijalima.

Pročitaj više >

Preostalo je je samo još jedno mjesto za polaznike iz Hrvatske za tečaj koordinatora volontera, stoga požurite!

Pročitaj više >
Više novosti