Dobra Ekonomija

Kako nam je bilo na NESI Forumu u Málagi

02.05.2019.

Bili smo na jednom od najvažnijih svjetskih okupljanja pojedinaca i organizacija koje se bave razvojem novih ekonomija i bilo je inspirativno!

ZMAG je sudjelovalo na New Economy & Social Innovation Global Forumu – NESI u Málagi, zajedno s još 500 sudionika iz cijelog svijeta. NESI Forum jedno je od najvažnijih svjetskih okupljanja pojedinaca i organizacija koje se bave razvojem novih ekonomija, a ove godine bio je posvećen Ciljevima održivog razvoja UN-a. Za ZMAG to je bilo posebno zanimljivo i inspirativno jer u ovom trenutku ZMAG provodi dva projekta, na teme obrazovanja o održivom razvoju i razvoja javnih politika za društvenu i solidarnu ekonomiju, koji su vezani za Ciljeve održivog razvoja.

Na NESI Forumu ti ciljevi pratili su se kroz šest glavnih područja: prehrambeni suverenitet i agroekologija, održivi tekstil, budućnost financija, budućnost energije, budućnost zaposlenja te urbanizam i stanovanje. ZMAG je sudjelovao u području prehrambenog suvereniteta i agroekologije gdje je imao zahtjevnu i neobičnu ulogu "sadržajne podrške", brinuvši se da se u niti jednom trenutku ne skrene s glavne teme.

Radionice su bile posebno zanimljive kao Horizon model pa se u svakom od područja moglo mapirati sadašnje stanje, maštati o tome gdje želimo biti 2030. godine i na kraju što nam sve treba da tamo i dođemo. ZMAG je već krenuo...

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti