Prirodno graditeljstvo

Kako izraditi i ugraditi zemljane žbuke u kuću od slame učili smo sudionike graditeljske radionice

24.07.2020.

Nakon radionice Izrade zidova od bala slame, održala se i druga radionica prirodnog graditeljstva na temu izrade i ugradnje zemljanih žbuka.

U subotu, 18. srpnja 2020. na Recikliranom imanju u Vukomeriću održana je druga ovosezonska radionica prirodnog graditeljstva – Izrada i ugradnja zemljanih žbuka. Polaznici su učili kako zemlju iz iskopa temelja pretvoriti u odličnu zemljanu žbuku i kako ju ugraditi na kuću od tvrdo balirane slame. Upoznali su se s cijelim tehnološkim procesom izrade zemljanih žbuka – od blata do zida te naučili kako prepoznati, pripremiti, obraditi, napraviti i ugraditi smjesu zemlje, pijeska i sjeckane slame koja je pogodna za nanošenje temeljnog, prvog i drugog sloja grube glinene žbuke. Hvala svima na veselom sudjelovanju!

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

 

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti