Agroekologija

Još jedna vrijedna volonterska akcija u ZMAG-ovom vrtu

02.11.2021.

Vrijedne ruke Volonterskog centra Zagreb ponovno su se okupile na Recikliranom imanju i sudjelovale u još jednoj volonterskoj akciji u ZMAG-ovom vrtu.

Nova volonterska akcija održana je 21. listopada 2021. u vrtu Recikliranog imanja u Vukomeriću. Nakon rujanske, posvećene terasastim gradicama, na listopadskoj akciji sva pažnja bila je usmjerena na donji vrt i povišene gredice ispred Edukacijskog centra. Volonteri su akciju započeli uklanjanjem preostalih sabljiki povrća i cvijeća, nakon čega je uslijedilo rahljenje tla i pljevljenje. Zatim je na red došlo punjenje gredica stajnjakom i, na koncu, malčiranje. Vrtekice su s volonterima kliknule na prvu – svi su na zadatak prionuli ozbiljno, ali s velikim osmjehom na licu, znajući da pridonose dobroj priči. U samo nekoliko sati bile su pripremljene gredice za jesensku sjetvu, a pritom su vrtekice podijelile korisne savjete i iskustvo o uzgoju povrća i začinskog bilja. Još jednom hvala Volonterskom centru Zagreb i Dunji koja je okupila volontere, učenicima I. gimnazije i njihovoj koordinatorici Vlasti te ostalim marljivim volonterima na sudjelovanju. Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti!

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti