Agroekologija

Još jedna super vrtlarska radionica je iza nas

16.09.2021.

U sklopu redovnih aktivnosti Društvene banke sjemena održana je vrtlarska radionica za članove DBS-a i nekoliko vjernih pratitelja.

Vrtlarska radionica, koja se održala 12. rujna 2021. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, bila je namijenjena članovima Društvene banke sjemena koji žele pokrenuti vrt ili unaprijediti svoje vrtlaske vještine te stvoriti vlastiti djelić raja s ukusnim i zdravim povrćem.

Na radionici se okupilo 15-ak sudionika iz raznih dijelova Hrvatske, od kojih je većina na imanju bila prvi put. Nakon obilaska imanja pod vodstvom vretkica Sonje i Sendy,  predavači Petra Turčić i Kruno Vuljar prenijeli su polaznicima svoje znanje i savjete o pokretanju vrta dok ih je Marija Zrnić upoznala s određenim bolestima i štetnicima na tikvenjačama.

U praktičnom dijelu čistilo se sjeme endivije, gorušice, crnjike i pakujca za Društvenu banku, uz ugodno i opušteno druženje i razmjenu iskustava. Dan je bio kao stvoren za aktivnosti na otvorenom, a ekipa koja se okupila za svaku pohvalu – vedra, vrijedna i spremna za usvajanje novih znanja i vještina.

“Uživale smo, a nadamo se i inspirirale svojim primjerom. Hvala svim sudionicima, veselimo se čuti kakve će vam rezultate donijeti nova vrtlarska sezona” – poručuju Sendy i Sonja

Bilo da ste vrtlar, mali poljoprivrednik, hobist, entuzijast ili samo želite financijski podržati rad Društvene banke sjemena, i Vi možete postati član DBS-a i iskoristiti razne pogodnosti članstva, među kojima su i besplatni paketići sjemena, priručnici i popusti na radionice u organizaciji ZMAG-a. Sve detalje i korake pronađite na linku OVDJE.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

13 Lis 2021

Zavirite u naš ovogodišnji permakulturni vrt i pogledajte kako nam je bila sjajna sezona.

Pročitaj više >
11 Lis 2021

Povodom ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, ZMAG i Volonterski centrar Zagreb održali su vrtlarsku volontersku akciju na Recikliranom imanju.

Pročitaj više >
06 Lis 2021

U sklopu Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih i organskih proizvoda, ZMAG-ova Društvena banka sjemena gostovala je na Greencajt festivalu.

Pročitaj više >
Više novosti