Agroekologija

Još jedna super vrtlarska radionica je iza nas

16.09.2021.

U sklopu redovnih aktivnosti Društvene banke sjemena održana je vrtlarska radionica za članove DBS-a i nekoliko vjernih pratitelja.

Vrtlarska radionica, koja se održala 12. rujna 2021. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, bila je namijenjena članovima Društvene banke sjemena koji žele pokrenuti vrt ili unaprijediti svoje vrtlaske vještine te stvoriti vlastiti djelić raja s ukusnim i zdravim povrćem.

Na radionici se okupilo 15-ak sudionika iz raznih dijelova Hrvatske, od kojih je većina na imanju bila prvi put. Nakon obilaska imanja pod vodstvom vretkica Sonje i Sendy,  predavači Petra Turčić i Kruno Vuljar prenijeli su polaznicima svoje znanje i savjete o pokretanju vrta dok ih je Marija Zrnić upoznala s određenim bolestima i štetnicima na tikvenjačama.

U praktičnom dijelu čistilo se sjeme endivije, gorušice, crnjike i pakujca za Društvenu banku, uz ugodno i opušteno druženje i razmjenu iskustava. Dan je bio kao stvoren za aktivnosti na otvorenom, a ekipa koja se okupila za svaku pohvalu – vedra, vrijedna i spremna za usvajanje novih znanja i vještina.

“Uživale smo, a nadamo se i inspirirale svojim primjerom. Hvala svim sudionicima, veselimo se čuti kakve će vam rezultate donijeti nova vrtlarska sezona” – poručuju Sendy i Sonja

Bilo da ste vrtlar, mali poljoprivrednik, hobist, entuzijast ili samo želite financijski podržati rad Društvene banke sjemena, i Vi možete postati član DBS-a i iskoristiti razne pogodnosti članstva, među kojima su i besplatni paketići sjemena, priručnici i popusti na radionice u organizaciji ZMAG-a. Sve detalje i korake pronađite na linku OVDJE.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti