Dobra Ekonomija

Iza nas je još jedna "dobra" konferencija

04.06.2019.

Prošli vikend družili smo se s dobrom ekonomijom, ove godine ojačanom jednako dobrom energijom.

Međunarodna konferencija Dobra energija i ekonomija, održana je 31. svibnja 2019. u kinu Tuškanac u Zagrebu, a uključivala je brojna predstavljanja i rasprave, inspiriranja i umrežavanja s ciljem razvoja energetskih zadruga i sudjelovanja građana u proizvodnji i korištenju obnovljivih izvora energije, gradova i mjesta koje svojim javnim politikama podupiru održivi razvoj, prehrambeni suverenitet i zajednička dobra.

ZMAG zahvaljuje svima koji su sudjelovali u konferenciji – panelima, seminarima i radionicama, a posebno zahvaljuje Zelenoj energetskoj zadruzi (ZEZ) na suradnji kojom su zajedno "izgurali" ovu priču do kraja i osnažili dobru ekonomiju i energiju u Hrvatskoj i regiji. ZEZ nastavlja sa svojim radom u području dobre energije, a ZMAG-u nakon konferencije predstoji ozbiljan rad s gradovima Ludbregom i Pregradom na javnim politikama za dobru ekonomiju, razvijanje Zadruge za dobru ekonomiju i umrežavanje kroz RIPESS – Europsku mrežu solidarne ekonomije.

Međunarodnu konferenciju Dobra energija i ekonomija organizirali su Zelena energetska zadruga (ZEZ) i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s njihovim europskim parterskim mrežama: Europskom federacijom energetskih zadruga – Rescoop, Transform Europe i Europskom mrežom solidarne ekonomije – RIPESS.

Partneri i podržavatelji konferencije su bile međunarodne organizacije: Europska udruga gradova Energy Cities, Kolokacijski centar za klimatske promjene Europskog instituta za inovacije (EIT Climate KIC), Mreža Transform Europe, Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju, Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europei Veleposlanstvo Republike Francuske u Hrvatskoj te domaće organizacije: Terra Hub, Udruga gradova u Hrvatskoj, Institut za političku ekologiju, Geotehnički fakultet Varaždin i Zelena akcija.

Ostale vijesti iz teme

23 Lip 2021

U svibnju je održan prvi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
10 Lip 2021

ZMAG je sudjelovao u programu Cities for Change s razgovorima o ekonomskoj tranziciji i edukaciji o javnim politikama koje promoviraju dobru ekonomiju.

Pročitaj više >
31 Svi 2021

U sklopu programa Proizvođačke zadruge, održivi razvoj i osnaživanje ruralne ekonomije organizacije ZaZa – Zagovaramo zadruge predstavili smo naše priče o Recikliranom imanju i Zadruzi za dobru ekonomiju.

Pročitaj više >
Više novosti