Agroekologija

Održana radionica o eko vrtlarenju u Labinu

03.05.2022.

Na poziv Komunalnog društva 1. Maj Labin, uputili smo se u Istru održati radionicu o eko vrtlarenju.

Radionica pod nazivom "Uvod u eko vrtlarenje" održana je u sklopu edukativnog dijela manifestacije Festival cvijeća Labin, u subotu 30.4., a vodila ju je Petra Pavleka. Polaznici radionice susreli su se osnovnim pravilima eko vrtlarenja, dobili su ideju kako planirati vrt pazeći na zahtjeve bilja, plodored i dobrosusjedske odnose među biljkama. Upoznali su se s kvalitetnom dohranom za bilje i naučili kako napraviti besplatno tekuće gnojivo. Razgovaralo se i o pristupu štetnicima i korovima u vrtu te može li se pametnim i etičkim promišljanjima zaustaviti međusobna borba.
Na kraju radionice polaznici su odabrali sjeme iz ZMAG-ove Društvene banke sjemena i posijali ga u posudice kako bi mogli pratiti cijeli razvojni proces željene biljke.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2022

Pozivamo vas na besplatne Food Wave aktivnosti koje će se održati u subotu 21.05.2022. od 11 - 15 sati na Bundeku, u sklopu manifestacije Floraart.

Pročitaj više >
11 Svi 2022

Sudjelovali smo na okruglom stolu kojeg su, u sklopu projekta "Budućnost je ekološka", organizirale udruge Biovrt - u skladu s prirodom i Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača.

Pročitaj više >
25 Tra 2022

U ZMAG-u ciklus hrane počinje i završava sa sjemenom iz našeg vrta, no sakupljanje samoniklog jestivog i ljekovitog bilja iz prirode neizostavan je dio naših aktivnosti.

Pročitaj više >
Više novosti