Prirodno graditeljstvo

Evo kako nam je (super) bilo na 3. Konvenciji prirodnog graditeljstva

13.05.2019.

Okupili su se prirodni graditelji i proslavili svoje projekte, otkrili sitne finese zanata i podijelili svoja znanja i bogato iskustvo stečeno predanim radom i istraživanjem.

Treća Konvencija prirodnog graditeljstva održana je 4. svibnja 2019. na Recikliranom imanju u Vukomeriću. Konvencija prirodnog graditeljstva je dan u godini kada se graditelji okupe i proslave svoje projekte, otkriju sitne finese zanata i podijele svoja znanja i bogato iskustvo stečeno predanim radom i istraživanjem.

I ove godine zadržan je međunarodni karakter manifestacije – gostujući predavači stigli su iz Srbije, Češke, Italije i Hrvatske, a događanje je uključivalo cjelodnevno druženje, učenje, zanimljive rasprave i okrugle stolove, savjetovanja, party i multimedijalnu izložbu „Kuća je šuma je kuća“ autorice Nives Sertić koja je razapela velika platna i na pet lokacija sa pet projektora u kišnoj mračnoj šumi premijerno pokazala isječke iz nadolazećeg filma o gradnji kuće Puž sa prve Akademije prirodnog graditeljstva. Pričali smo o samoizgradnji solarnih sustava i energetskoj neovisnosti i slami kao građevinskom materijalu, dotakli se teme novih održivih trendova u kulturi stanovanja, upoznali se s projektima Balkan Earth Conference & Regio Earth Festival iz Srbije i Natural Homes Conference iz Češke te otkrili sve što trebate znati o ZMAG-ovoj Akademiji prirodnog graditeljstva koja počinje krajem svibnja. Ukratko, bilo je sjajno!

3. Konvencija prirodnog graditeljstva održala se uz podršku Grada Velike Gorice, Husqvarna HR/Drezga d.o.o. i Peracto d.o.o.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

 

 

Ostale vijesti iz teme

Uspješno je održana peta po redu Konvencija prirodnog graditeljstva na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

Pročitaj više >

Iza nas su Tri praščića, prvi dječji permakulturni festival organiziran s ciljem da približi djeci ljepotu prirodnog graditeljstva kroz učenje vještina gradnje prirodnim materijalima.

Pročitaj više >

Preostalo je je samo još jedno mjesto za polaznike iz Hrvatske za tečaj koordinatora volontera, stoga požurite!

Pročitaj više >
Više novosti