ZMAG-ov član Dražen Šimleša jedan je od autora UN-ove Enciklopedije o društvenoj i solidarnoj ekonomiji

26.07.2022.

Zmagov član Dražen Šimleša jedan je od autora UN-ove Enciklopedije o društvenoj i solidarnoj ekonomiji.

Društvena dobrobit, participativno građanstvo i demokracija, ekologija, autonomija, solidarnost i raznolikost temeljne su vrijednosti društvene i solidarne ekonomije koja je i jedno od glavnih područja ZMAG-ovog djelovanja. Društvenu i solidarnu ekonomiju ZMAG je aktivno promovirao kroz projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju (PDSE) i Erasmus+ program EmploySSE, a naš Dražen Šimleša pisao je i za UN-ovu Enciklopediju o društvenoj i solidarnoj ekonomiji!

Među 57 autora iz cijelog svijeta koji su u zasebnim poglavljima pojašnjavali neke od najvažnijih pojmova vezanih za društvenu i solidarnu ekonomiju, izabran je i naš voditelj programa Centri znanja Dražen Šimleša, ujedno i glavni koordinator Europske mreže za solidarnu ekonomiju - RIPESS Europe.

Enciklopedija je trenutno dostupna na internetskim stranicama Međuagencijske radne skupine Ujedinjenih naroda za društvenu i solidarnu ekonomiju (UNTFSSE) koja je koordinarala cijeli proces izrade enciklopedije, te na stranicama Edward Edgar Publishing izdavačke kuće koja uskoro kreće u tisak ukoričenog izdanja. 

Poglavlje koje je Dražen napisao i uredio nalazi se pod rednim brojem 8: Ecological Economics and the Social and Solidarity Economy.

Čestitamo Draženu i nastavljamo zagovarati i educirati o dobroj ekonomiji na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini.

Ostale vijesti iz teme

04 Kol 2022

ZMAG-ova članica Petra Pavleka posjetila je Big Yellow House Resort u Bošani na otoku Pagu čiji je cilj zaokret u samoodrživom smjeru te je o toj temi porazgovarala s njegovim vlasnikom.

Pročitaj više >

S ciljem upoznavanja šire zajednice s pozitivnim učincima tranzicijskih inicijativa, održali smo predavanje “Energetska tranzicija – uloga građana i lokalnih zajednica” u gradu Kninu.

Pročitaj više >

Trećim obrazovnim modulom završili smo ciklus četvrte sezone Akademije prirodnog graditeljstva. Pogledajte i pročitajte kako nam je bilo.

Pročitaj više >
Više novosti