Edukacije za održivo življenje

EdUTOPIJA 21: U ožujku održane još dvije radionice u osnovnim školama

22.04.2020.

Što je to kvaliteta života i kakve to veze ima s okolišem te Otpad i plastika nazivi su posljednjih radionica održanih u okviru projekta EdUtopija 21 – stvaramo održivu budućnost prije odluke o obustavi nastave.

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite sve ZMAG-ove aktivnosti odgođene su do daljnjega, uključujući i ciklus predavanja i radionica za djecu u velikogoričkim školama koji se provodio u okviru projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost. Posljednje radionice na temu održivog razvoja za učenike i učenike osnovnih škola bile su održane 6. ožujka u OŠ Rakitovec na temu Otpad i plastika i 11. ožujka u OŠ Novo Čiče na temu Što je to kvaliteta života i kakve to veze ima s okolišem?.

O otpadu i plastici s učenicima OŠ Rakitovec razgovarala je Matea Medić iz ZMAG-a, dok je temu povezanosti kvalitete života i osjećaja blagostanja s okolišem i stanjem ekosustava, sedmašima i sedmašicama iz OŠ Novo Čiče, predstavio je Dražen Šimleša. Također, učenici su u sklopu predavanja sudjelovali u radionici pronalaska rješenja za poboljšanje kvalitete života u njihovoj lokalnoj zajednici, s naglaskom na načine na koje oni sami mogu još aktivnije sudjelovati za cilj poboljšanja kvalitete života.

EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost je projekt udruge ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) koji se provodi u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i sedam škola na području Velike Gorice: OŠ Eugena Kumičića, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kvaternika – PŠ Lukavec, OŠ Eugena Kvaternika - PŠ Dubranec, OŠ Vukovina – PŠ Rakitovec i OŠ Vukovina. Projekt je financiran kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje, koji provodi Ured za udruge Vlade RH kroz Poziv Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije.

Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj internetskoj stranici isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ostale vijesti iz teme

U suradnji sa VII gimnazijom u Zagrebu, održali smo 12. svibnja 2023. edukaciju "Permakulturno vrtlarstvo" za učenike.

Pročitaj više >

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade održali smo još jednu vrtlarsku edukaciju za starije osobe.

Pročitaj više >

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, održali smo još jednu radionicu o održivom razvoju u osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači.

Pročitaj više >
Više novosti