Agroekologija

Društvene banka sjemena predstavljena u časopisu udruge ZEUS

30.08.2021.

Jedna od tema trinaestog izdanja časopisa ekološke udruge ZEUS je ZMAG-ova Društvena banka sjemena. 

Ekološka udruga ZEUS svake druge godine izdaje časopis-fanzin u svrhu edukacije lokalnog stanovništva (djeca i odrasli) i podizanja ekološke svijesti. Uz Društvenu banku sjemena, teme trinaestog broja časopisa ZEUS obuhvaćaju rad ZEUS-a u protekloj godini, život na Dravi nekad i danas, projekte i inicijative za spas i revitalizaciju prirodnih područja u Hrvatskoj i šire, promatranje ptica, međimurske centre posvećene prirodi, plan upravljanja regionalnim parkom Mura-Drava...

Ovogodišnji časopis-fanzin udruge Zaštitarsko-ekološke udruge Senjar (ZEUS), kao i svu arhivu časopisa izdanih u posljednjih 10 godina možete pronaći OVDJE

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

06 Pro 2021

U sklopu drugog ciklusa Food Wave treninga za mlade, studentima Agronomskog fakulteta održana su predavanja o izazovima u području hrane, povezanosti ekološkog otiska i hrane te zdravoj i održivoj prehrani.

Pročitaj više >
23 Stu 2021

Na ovogodišnjoj konferenciji Naša dobra hrana razgovaralo se o nužnim promjenama prehrambenih i poljoprivrednih politika, očuvanju agrobioraznolikosti, solidarnim kratkim lancima opskrbe i pozitivnim primjerima ekoloških modela proizvodnje.

Pročitaj više >
12 Stu 2021

Konferenciju možete pratiti uživo ove subote od 10 do 15 sati putem Facebook i YouTube kanala ZMAG-a.

Pročitaj više >
Više novosti