Agroekologija

Društvena banka sjemena predstavljena u sklopu projekta The Passage

07.06.2021.

Društvena banka sjemena sudjelovala je u umjetničko-aktivističkom projektu The Passage, na poziv umjetnice Selme Banich.

The Passage je umjetničko-aktivistički projekt kojim se komemoriraju stradali na migratskom putu kroz Balkan prema središtu Europe, koji su pokrenule umjetnica Selma Banich i znanstvenica Marijana Hameršak. Projekt je osmišljen kako bi prenio snažnu političku i duhovnu poruku, obilježavajući živote ljudi koji su umrli na migrantskom putu.

The Passage predstavlja zbirku memorijalnih portreta koji su nastali u okviru umjetničkih i istraživačkih radionica održanih u Zagrebu od studenog do veljače 2021. na kojima su sudjelovale umjetnice, znanstvenice, prevoditeljice i druge članice kolektiva Žene ženama i znanstvenog projekta ERIM (Europski režim iregulariziranih migracija na periferiji EU: od etnografije do pojmovnika) Hrvatske zaklade za znanost. Izrađeno spomen platno, odnosno memorijalna izložba bila je otvorena za javnost od 14 do 21. svibnja 2021. u Živom Ateljeu DK, u sklopu koje je Sendy Osmičević održala edukativno predavanje i razmjenu sjemena za sve zainteresirane koje okuplja Živi Atelje. Sudjelovanje Društvene banke sjemena rezultiralo je idejom o osnivanju transmigrantske feminističke banke sjemena. Držimo fige!

Za više informacija o projektu pročitajte osvrt na www.h-alter.hr.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti