Agroekologija

Društvena banka sjemena predstavljena u sklopu projekta The Passage

07.06.2021.

Društvena banka sjemena sudjelovala je u umjetničko-aktivističkom projektu The Passage, na poziv umjetnice Selme Banich.

The Passage je umjetničko-aktivistički projekt kojim se komemoriraju stradali na migratskom putu kroz Balkan prema središtu Europe, koji su pokrenule umjetnica Selma Banich i znanstvenica Marijana Hameršak. Projekt je osmišljen kako bi prenio snažnu političku i duhovnu poruku, obilježavajući živote ljudi koji su umrli na migrantskom putu.

The Passage predstavlja zbirku memorijalnih portreta koji su nastali u okviru umjetničkih i istraživačkih radionica održanih u Zagrebu od studenog do veljače 2021. na kojima su sudjelovale umjetnice, znanstvenice, prevoditeljice i druge članice kolektiva Žene ženama i znanstvenog projekta ERIM (Europski režim iregulariziranih migracija na periferiji EU: od etnografije do pojmovnika) Hrvatske zaklade za znanost. Izrađeno spomen platno, odnosno memorijalna izložba bila je otvorena za javnost od 14 do 21. svibnja 2021. u Živom Ateljeu DK, u sklopu koje je Sendy Osmičević održala edukativno predavanje i razmjenu sjemena za sve zainteresirane koje okuplja Živi Atelje. Sudjelovanje Društvene banke sjemena rezultiralo je idejom o osnivanju transmigrantske feminističke banke sjemena. Držimo fige!

Za više informacija o projektu pročitajte osvrt na www.h-alter.hr.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

06 Pro 2021

U sklopu drugog ciklusa Food Wave treninga za mlade, studentima Agronomskog fakulteta održana su predavanja o izazovima u području hrane, povezanosti ekološkog otiska i hrane te zdravoj i održivoj prehrani.

Pročitaj više >
23 Stu 2021

Na ovogodišnjoj konferenciji Naša dobra hrana razgovaralo se o nužnim promjenama prehrambenih i poljoprivrednih politika, očuvanju agrobioraznolikosti, solidarnim kratkim lancima opskrbe i pozitivnim primjerima ekoloških modela proizvodnje.

Pročitaj više >
12 Stu 2021

Konferenciju možete pratiti uživo ove subote od 10 do 15 sati putem Facebook i YouTube kanala ZMAG-a.

Pročitaj više >
Više novosti