Agroekologija

Društvena banka sjemena predstavljena u sklopu projekta The Passage

07.06.2021.

Društvena banka sjemena sudjelovala je u umjetničko-aktivističkom projektu The Passage, na poziv umjetnice Selme Banich.

The Passage je umjetničko-aktivistički projekt kojim se komemoriraju stradali na migratskom putu kroz Balkan prema središtu Europe, koji su pokrenule umjetnica Selma Banich i znanstvenica Marijana Hameršak. Projekt je osmišljen kako bi prenio snažnu političku i duhovnu poruku, obilježavajući živote ljudi koji su umrli na migrantskom putu.

The Passage predstavlja zbirku memorijalnih portreta koji su nastali u okviru umjetničkih i istraživačkih radionica održanih u Zagrebu od studenog do veljače 2021. na kojima su sudjelovale umjetnice, znanstvenice, prevoditeljice i druge članice kolektiva Žene ženama i znanstvenog projekta ERIM (Europski režim iregulariziranih migracija na periferiji EU: od etnografije do pojmovnika) Hrvatske zaklade za znanost. Izrađeno spomen platno, odnosno memorijalna izložba bila je otvorena za javnost od 14 do 21. svibnja 2021. u Živom Ateljeu DK, u sklopu koje je Sendy Osmičević održala edukativno predavanje i razmjenu sjemena za sve zainteresirane koje okuplja Živi Atelje. Sudjelovanje Društvene banke sjemena rezultiralo je idejom o osnivanju transmigrantske feminističke banke sjemena. Držimo fige!

Za više informacija o projektu pročitajte osvrt na www.h-alter.hr.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

17 Lip 2021

Iza nas je drugi po redu vikend Food Wave treninga koji je ponovno okupio mlade ljude zainteresirane za povezanost hrane i klimatskih promjena, a ovaj put smo učili smo više o o kratkim i solidarnim lancima opskrbe, kompostiranju u stanu i pripremi zdrave hrane.

Pročitaj više >
16 Lip 2021

I ove godine je na Recikliranom imanju održana praksa za studente Agronomskog fakulteta.

Pročitaj više >
10 Lip 2021

Upoznajte naših devet vrijednih aktivnih članova Društvene banke sjemena koji nam pomažu u prikupljanju i očuvanju lokalnih i tradicijskih sorti sjemena.

Pročitaj više >
Više novosti