Agroekologija

Društvena banka sjemena kao poseban gost Malog placa na Greencajt Festivalu

06.10.2021.

U sklopu Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih i organskih proizvoda, ZMAG-ova Društvena banka sjemena gostovala je na Greencajt festivalu.

Greencajt festival se održavao od 1. do 3. listopada 2021. u zagrebačkom Rougemarin parku, s brojim radionicama, panel diskusijama, izložbama, filmskim i drugim sadržajima koji promoviraju održivost i zeleni način života. Među ostalim, Greencajt je u suradnji s Malim placom predstavio i brojne male lokalne proizvođače s održivim karakterom, kojima se 1. listopada 2021. pridružila i Društvena banka sjemena kao poseban gost. Na promotivnom štandu posjetitelji su se tako imali prilike informirati o projektu i pogodnostima članstva te je organizirana i prigodna razmjena sjemena koja ih je posebno razveselila. 

Istoga dana, na dodijeli nagrada bio je i Matko Šišak, pokretač i voditelj Recikliranog imanja i jedan od osnivača Zelene mreže aktivističkih grupa, koji je bio nominiran za nagradu GREENLIDER. Nagradu je osvojio Dan Špicer iz Saveza izviđača Hrvatske s projektom Boranaka. Čestitamo odličnoj ekipi na osvojenoj nagradi!

Ovim putem također zahvaljujemo Malom placu na pozivu i unaprijed se veselimo novom izdanju festivala!

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti