Agroekologija

Društvena banka sjemena kao poseban gost Malog placa na Greencajt Festivalu

06.10.2021.

U sklopu Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih i organskih proizvoda, ZMAG-ova Društvena banka sjemena gostovala je na Greencajt festivalu.

Greencajt festival se održavao od 1. do 3. listopada 2021. u zagrebačkom Rougemarin parku, s brojim radionicama, panel diskusijama, izložbama, filmskim i drugim sadržajima koji promoviraju održivost i zeleni način života. Među ostalim, Greencajt je u suradnji s Malim placom predstavio i brojne male lokalne proizvođače s održivim karakterom, kojima se 1. listopada 2021. pridružila i Društvena banka sjemena kao poseban gost. Na promotivnom štandu posjetitelji su se tako imali prilike informirati o projektu i pogodnostima članstva te je organizirana i prigodna razmjena sjemena koja ih je posebno razveselila. 

Istoga dana, na dodijeli nagrada bio je i Matko Šišak, pokretač i voditelj Recikliranog imanja i jedan od osnivača Zelene mreže aktivističkih grupa, koji je bio nominiran za nagradu GREENLIDER. Nagradu je osvojio Dan Špicer iz Saveza izviđača Hrvatske s projektom Boranaka. Čestitamo odličnoj ekipi na osvojenoj nagradi!

Ovim putem također zahvaljujemo Malom placu na pozivu i unaprijed se veselimo novom izdanju festivala!

Ostale vijesti iz teme

19 Sje 2022

Krenula je nova sezona Društvene banke sjemena uz dosad najveći popis dostupnog sjemena za članove. Pridružite nam se.

Pročitaj više >
29 Pro 2021

Za kraj godine, ZMAG je na Recikliranom imanju održao dvije volonterske zimske akcije čišćenja sjemena.

Pročitaj više >
24 Pro 2021

Vrtekice su iskoristile pogodne uvjete prije zime i posadile brojne (zanimljive) voćke i trajnice.

Pročitaj više >
Više novosti