Agroekologija

Društvena banka sjemena kao poseban gost Malog placa na Greencajt Festivalu

06.10.2021.

U sklopu Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih i organskih proizvoda, ZMAG-ova Društvena banka sjemena gostovala je na Greencajt festivalu.

Greencajt festival se održavao od 1. do 3. listopada 2021. u zagrebačkom Rougemarin parku, s brojim radionicama, panel diskusijama, izložbama, filmskim i drugim sadržajima koji promoviraju održivost i zeleni način života. Među ostalim, Greencajt je u suradnji s Malim placom predstavio i brojne male lokalne proizvođače s održivim karakterom, kojima se 1. listopada 2021. pridružila i Društvena banka sjemena kao poseban gost. Na promotivnom štandu posjetitelji su se tako imali prilike informirati o projektu i pogodnostima članstva te je organizirana i prigodna razmjena sjemena koja ih je posebno razveselila. 

Istoga dana, na dodijeli nagrada bio je i Matko Šišak, pokretač i voditelj Recikliranog imanja i jedan od osnivača Zelene mreže aktivističkih grupa, koji je bio nominiran za nagradu GREENLIDER. Nagradu je osvojio Dan Špicer iz Saveza izviđača Hrvatske s projektom Boranaka. Čestitamo odličnoj ekipi na osvojenoj nagradi!

Ovim putem također zahvaljujemo Malom placu na pozivu i unaprijed se veselimo novom izdanju festivala!

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti