Agroekologija

Društvena banka sjemena donirala sjeme za potresom pogođeno područje

02.06.2021.

Donacijom sjemena iz svoje baze, Društvena banka sjemena podržala je projekt BIOgredica namijenjen stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.

Na poziv kolektiva SLOGA – platforme samoorganiziranih volonterki i volontera koja djeluje na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, ZMAG-ova Društvena banka sjemena se uključila u projekt BIOgredica kroz donaciju sjemena iz svoje baze.

BIOgredicu čini uzdignuti drveni okvir unutar kojeg se smješta nekoliko obnovljivih funkcionalnih slojeva biogredice na čijem je vrhu humusni sloj za uzgoj povrća, začinskog bilja, cvijeća i ostalog bilja po načelima permakulture. Svrha projekta je s ljudima Sisačko-moslavačke županije podijeliti veselje izgradnje struktura koje potiču održivo življenje i olakšavaju proizvodnju zdrave i ekološke hrane, pritom ih uključujući u poticajnu i terapeutsku aktivnost rada sa zemljom i na zemlji.

Donacijom sjemena iz svoje baze, Društvena banka sjemena dala je svoju podršku projektu te na taj način priodonijela uvođenju zelenih praksa u obnovu i svakodnevni život ljudi s područja Sisačko-moslavačke županije.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti