Agroekologija

Društvena banka sjemena donirala sjeme za potresom pogođeno područje

02.06.2021.

Donacijom sjemena iz svoje baze, Društvena banka sjemena podržala je projekt BIOgredica namijenjen stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.

Na poziv kolektiva SLOGA – platforme samoorganiziranih volonterki i volontera koja djeluje na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, ZMAG-ova Društvena banka sjemena se uključila u projekt BIOgredica kroz donaciju sjemena iz svoje baze.

BIOgredicu čini uzdignuti drveni okvir unutar kojeg se smješta nekoliko obnovljivih funkcionalnih slojeva biogredice na čijem je vrhu humusni sloj za uzgoj povrća, začinskog bilja, cvijeća i ostalog bilja po načelima permakulture. Svrha projekta je s ljudima Sisačko-moslavačke županije podijeliti veselje izgradnje struktura koje potiču održivo življenje i olakšavaju proizvodnju zdrave i ekološke hrane, pritom ih uključujući u poticajnu i terapeutsku aktivnost rada sa zemljom i na zemlji.

Donacijom sjemena iz svoje baze, Društvena banka sjemena dala je svoju podršku projektu te na taj način priodonijela uvođenju zelenih praksa u obnovu i svakodnevni život ljudi s područja Sisačko-moslavačke županije.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

30 Kol 2021

Jedna od tema trinaestog izdanja časopisa ekološke udruge ZEUS je ZMAG-ova Društvena banka sjemena. 

Pročitaj više >
11 Kol 2021

Food Wave projekt predstavljen je učiteljima biologije iz strukovnih škola Grada Zagreba.

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti