Agroekologija

Društvena banka sjemena donirala sjeme za potresom pogođeno područje

02.06.2021.

Donacijom sjemena iz svoje baze, Društvena banka sjemena podržala je projekt BIOgredica namijenjen stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.

Na poziv kolektiva SLOGA – platforme samoorganiziranih volonterki i volontera koja djeluje na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, ZMAG-ova Društvena banka sjemena se uključila u projekt BIOgredica kroz donaciju sjemena iz svoje baze.

BIOgredicu čini uzdignuti drveni okvir unutar kojeg se smješta nekoliko obnovljivih funkcionalnih slojeva biogredice na čijem je vrhu humusni sloj za uzgoj povrća, začinskog bilja, cvijeća i ostalog bilja po načelima permakulture. Svrha projekta je s ljudima Sisačko-moslavačke županije podijeliti veselje izgradnje struktura koje potiču održivo življenje i olakšavaju proizvodnju zdrave i ekološke hrane, pritom ih uključujući u poticajnu i terapeutsku aktivnost rada sa zemljom i na zemlji.

Donacijom sjemena iz svoje baze, Društvena banka sjemena dala je svoju podršku projektu te na taj način priodonijela uvođenju zelenih praksa u obnovu i svakodnevni život ljudi s područja Sisačko-moslavačke županije.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

06 Pro 2021

U sklopu drugog ciklusa Food Wave treninga za mlade, studentima Agronomskog fakulteta održana su predavanja o izazovima u području hrane, povezanosti ekološkog otiska i hrane te zdravoj i održivoj prehrani.

Pročitaj više >
23 Stu 2021

Na ovogodišnjoj konferenciji Naša dobra hrana razgovaralo se o nužnim promjenama prehrambenih i poljoprivrednih politika, očuvanju agrobioraznolikosti, solidarnim kratkim lancima opskrbe i pozitivnim primjerima ekoloških modela proizvodnje.

Pročitaj više >
12 Stu 2021

Konferenciju možete pratiti uživo ove subote od 10 do 15 sati putem Facebook i YouTube kanala ZMAG-a.

Pročitaj više >
Više novosti