Agroekologija

Društvena banka sjemena donirala sjeme za potresom pogođeno područje

02.06.2021.

Donacijom sjemena iz svoje baze, Društvena banka sjemena podržala je projekt BIOgredica namijenjen stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.

Na poziv kolektiva SLOGA – platforme samoorganiziranih volonterki i volontera koja djeluje na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, ZMAG-ova Društvena banka sjemena se uključila u projekt BIOgredica kroz donaciju sjemena iz svoje baze.

BIOgredicu čini uzdignuti drveni okvir unutar kojeg se smješta nekoliko obnovljivih funkcionalnih slojeva biogredice na čijem je vrhu humusni sloj za uzgoj povrća, začinskog bilja, cvijeća i ostalog bilja po načelima permakulture. Svrha projekta je s ljudima Sisačko-moslavačke županije podijeliti veselje izgradnje struktura koje potiču održivo življenje i olakšavaju proizvodnju zdrave i ekološke hrane, pritom ih uključujući u poticajnu i terapeutsku aktivnost rada sa zemljom i na zemlji.

Donacijom sjemena iz svoje baze, Društvena banka sjemena dala je svoju podršku projektu te na taj način priodonijela uvođenju zelenih praksa u obnovu i svakodnevni život ljudi s područja Sisačko-moslavačke županije.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti