Agroekologija

Bili smo na eko-imanju Zrno i bilo nam je super!

25.03.2019.

Posjetili smo Zrno, pravu malu eko-stanicu na Zemlji, i oduševili se!

ZMAG-ove "vrtekice" često idu uokolo i obilaze razna imanja, plantaže, farme i društvene vrtove u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovoga puta svratile su na domaće eko-imanje Zrno u Habjanovcu, za koje se kaže da je prava mala eko-stanica za Zemlji. Na prvi pogled oduševile su ih nove bio-intenzivne gredice na kojima se ne primjenjuje mehanizacija, a obogaćuju se kompostom. Takav princip gredica i ZMAG je postavio na svoje Reciklirano imanje u Vukomeriću, nakon prošlogodišnjeg masterclassa Jean-Martina Fortiera koji ih je inspirirao u tom smjeru.

Uz stručno vodstvo Ksenije i Davida i puno agronomskih pitanja vrtekica, Zrno se obišlo uzduž i poprijeko. Nakon što se pogledala svaka gredica za bio-intenzivan uzgoj, plastenici, veće obradive parcele, parcele sa zelenom gnojidbom, hoteli za kukce i prostori gdje se od namirnica s imanja pripremaju razne delicije, razmijenila su se iskustva i popričalo se o dodirnim točkama i izazovima s kojima se svi susrećemo. Jedno je sigurno – ova ZMAG-ova posjeta početak je nove suradnje, a već se veselimo budućem susretu!

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti