Agroekologija

Bila je to jedna super radionica permakulturnog dizajna vrta za početnike

17.03.2020.

Održana je prva u nizu ZMAG-ovih radionica za vrtlare početnike – jedva čekamo sljedeću!

U nedjelju, 8. ožujka 2020., od 10 do 14 sati u Joyful Place, edukacijskoj dvorani u sklopu restorana Joyful Kitchen u Radićevoj 9 u Zagrebu, održana je ZMAG-ova radionica za vrtlare početnike – Osnove permakulturnog dizajna vrta, pod vodstvom Petre Turčić i Kruna Vuljara koji se permakulturnim vrtlarenjem bave pet godina. Radionica je obuhvatila teme permakulturnog dizajna vrta, određivanja pozicije gredica i promatranja terena, permakulturnog vrtlarenja, tipova gredica te plan uzgoja i planiranje vrta kroz sezonu. Posebna pažnja na radionici pridana je praktičnom iskustvu, a kako bi utvrdili ono što su naučili o permakulturnom dizajnu, polaznici su u grupama osmišljavali rješenja za zadane tipične vrtlarske situacije.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti