U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >

Ugostili smo naše partnere iz organizacija GAIA Kosovo i Klub finih zanata iz Srbije u sklopu projekta WaaMooM (We are all Made out of Mud) i poveli ih u studijski posjet značajnijim organizacijama koje se bave prirodnim graditeljstvom.

Pročitaj više >

Nastavljamo educirati o korištenju lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala u graditeljstvu. Ovogodišnja Akademija prirodnog graditeljstva održat će se na Recikliranom imanju u Vukomeriću kroz tri modula, u svibnju, lipnju i srpnju.

Pročitaj više >

Svi smo mi od blata (We Are All Made Out of Mud) naziv je projekta u sklopu kojeg je održan trening za voditelje volontera na Kosovu, s fokusom na liderstvo mladih i prijenos znanja o prirodnom graditeljstvu.

Pročitaj više >

Uspješno je održana peta po redu Konvencija prirodnog graditeljstva na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

Pročitaj više >

Iza nas su Tri praščića, prvi dječji permakulturni festival organiziran s ciljem da približi djeci ljepotu prirodnog graditeljstva kroz učenje vještina gradnje prirodnim materijalima.

Pročitaj više >

Preostalo je je samo još jedno mjesto za polaznike iz Hrvatske za tečaj koordinatora volontera, stoga požurite!

Pročitaj više >

Matko Šišak iz ZMAG-a kandidiran je za nagradu GREENLIDER koja se dodjeljuje osobama koje svojim javnim djelovanjem potiču principe održivog i zelenog načina života. 

Pročitaj više >

Posjetili smo slovensko permakulturno imanje Zavod Veles i dogovorili suradnju na temu permakulture i prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U sklopu ovogodišnje Akademije prirodnog graditeljstva izgradili smo demostracijsku kuću od drveta, balirane slame i zemlje u Vukomeriću.

Pročitaj više >

Na ovom jedinstvenom i inovativnom projektu gradnje regenerativne farme ZMAG sudjeluje kao tehnička podrška za drvene konstrukcije i žbuke.

Pročitaj više >

ZMAG je proveo inspirativan dan u Koprivnici gdje su prirodni graditelji održali predavanje na temu organske arhitekture.

Pročitaj više >

Od 15. ožujka 2021. otvorene su prijave za treće izdanje Akademije prirodnog graditeljstva koje će se održati na Recikliranom imanju u Vukomeriću tijekom lipnja, srpnja i rujna 2021. godine.

Pročitaj više >

Pročitajte intervju o počecima i današnjem djelovanju ZMAG-a, aktualnim okolišnim izazovima i rješenjima za održivije i otpornije društvo koje je za Green.hr dao naš osnivač i graditelj Matko Šišak.

Pročitaj više >

Predstavljamo filmić nastao na ovogodišnjoj 4. Konvenciji prirodnog graditeljstva – pogledajte kako nam je bilo genijalno!

Pročitaj više >

U nedjeljnom izdanju Večernjeg lista objavljen je opsežan tekst o permakulturi i trendovima gradnje prirodnim materijalima, s naglaskom na gradnju kuća od slame, drveta i zemlje u Hrvatskoj.

Pročitaj više >

Venecijanski art časopis ApARTe u svom najnovijem izdanju, u članku pod naslovom Slamom i drvetom u Hrvatskoj, piše o ZMAG-ovim prirodnim graditeljima.

Pročitaj više >

Ovogodišnja Konvencija prirodnog graditeljstva okupila je ekološki orijentirane graditelje i projektante, istraživače i praktičare te ostale sudionike zainteresirane za zelene tehnologije, održiva rješenja i ekološke inovacije u arhitekturi.

Pročitaj više >

Nakon radionice Izrade zidova od bala slame, održala se i druga radionica prirodnog graditeljstva na temu izrade i ugradnje zemljanih žbuka.

Pročitaj više >

Na radionici prirodnog graditeljstva učili smo kako izraditi zidove od bala slame.

Pročitaj više >

Prošli vikend prošao je u kreativnom tonu, a iza sebe smo ostavili nekoliko fora mozaika.

Pročitaj više >

Ususret novim radionicama prirodnog graditeljstva, pogledajte kratki filmski osvrt Nives Sertić na prošlogodišnju Akademiju prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

Održana radionica Rocket Mass Heater – Do It Yourself u Boževcama na Kosovu.

Pročitaj više >

Akademija prirodnog graditeljstva 2019. uspješno je provedena, a o tome kako nam je bilo piše voditelj Akademije, Matko Šišak.

Pročitaj više >

Estetsko oblikovanje organskih fasada, rad s kamenom i keramikom... Na Akademiji prirodnog graditeljstva napokon je umjetnost došla na red!

Pročitaj više >

U sklopu ovogodišnjeg Regio Earth Festivala, gradili smo ekstenzivni krovni vrt na budućoj učionici Centra za zemljanu arhitekturu.

Pročitaj više >

Na pola smo puta – tri modula Akademije prirodnog graditeljstva su odrađena!

Pročitaj više >

Počela je akademija prirodnog graditeljstva 2019. – održan prvi modul Temeljenje i tesarski radovi.

Pročitaj više >

Okupili su se prirodni graditelji i proslavili svoje projekte, otkrili sitne finese zanata i podijelili svoja znanja i bogato iskustvo stečeno predanim radom i istraživanjem.

Pročitaj više >

ZMAG-ov osnivač i edukator Matko Šišak gostovao je u Samoboru i u sklopu programa Građanski utorak održao predavanje na temu organskog graditeljstva.

Pročitaj više >

O prirodnom graditeljstvu pričali smo na festivalu studenata arhitekture, dizajna i umjetnosti! U sklopu studentskog DA! festivala.

Pročitaj više >

Ako želite naučiti sve što treba znati o održivom, ekološkom graditeljstvu prijavite se na Akademiju prirodnog graditeljstva!

Pročitaj više >