Uskoro se u Zagrebu održava Dan posvećen permakulturi i tranziciji na kojem će predavanje održati i ZMAG-ov član Ivan Zoković.

Udruge Hrvatska permakultura i Vestigium, u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) i uz podršku Grada Zagreba, pozivaju na Dan permakulture i tranzicije u Zagrebu, u nedjelju, 5. veljače 2023. od 10 do 18 sati.

Ulaz je slobodan.

Bit će prezentacija i razgovora u velikoj dvorani u prizemlju, razgovora u krugu i predstavljanja projekata u maloj dvorani na prvom katu te štandova i izložbi između.

Da sve bude ugodnije neku ponudu klope s nogu sprema nam kolektiv Pametna hrana, Amlica i Iris i Branimir delicije. Reciklažna kužina, beskvasni kruhovi i peciva, namazi.

Ponesite koji komad odjeće za razmjenu – volonteri će vam biti na raspolaganju da pomognu ukoliko imate pitanja kako započeti razmjenu u svome kvartu!

Do CKIM-a se može tramvajem ZET-a, linije 4, 5, 7, 11 i 12, najbliža tramvajska stanica je Mašićeva u Maksimirskoj. Ispred i u blizini CKIM-a su javna parkirališna mjesta II. zone; nedjeljom nema naplate.

Program:

VELIKA DVORANA, od 10:00 do 18:00 sati
10:00 – Otvaranje, najava programa i budućih događaja
11:00 – Predavanje “Što je permakultura?”
12:00 – Element ZEMLJA (tlo i krajolik)
14:00 – PETI ELEMENT (međuljudski odnosi i kultura suradnje)
16:00 – Element VATRA (energija i stanovanje)

MALA DVORANA, od 11:00 do 18:00 sati
Elementi ZRAK i VODA
11:00 – Community Climate Coaches
11:30 – Započnimo nešto zajedno: diskusija
13:00 – Dvije noge aktivizma
14:00 – Što je sustav raznolikiji, to je otporniji!
16:00 – Radionica: nenasilna komunikacija, razgovor u krugu

Više: Facebook najava

Događaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

17 Srp 2024

Skupština je održana u Ženevi kako bi se obilježila proslava 20 godina rada lokalne članice mreže APRES-GE.

Pročitaj više >

U sklopu ciklusa edukacija koje provodimo u suradnji s Centrom mladih Ribnjak, nakon vrtlarske radionice u svibnju, uslijedila je radionica kreativnog recikliranja plastičnih vrećica.

Pročitaj više >
12 Srp 2024

Trodnevnim Ideathon treningom započeo je zajednički projetk Goethe Instituta i ZMAG-a "Common Waste – Common Libraries" koji je okupio 17 sudionika iz sedam zemalja regije.

Pročitaj više >
07 Srp 2024

Još jednom smo pokazali predanost u promicanju održivih praksi okupljajući stručnjake, aktiviste i građane zainteresirane za teme energetske učinkovitosti, OIE i permakulture.

Pročitaj više >
05 Srp 2024

Započeli smo suradnju s dječjim domom centra Dugave gdje smo održali ciklus predavanja i radionica na temu upyclinga, zdrave prehrane i održive potrošnje.

Pročitaj više >
02 Srp 2024

S četvrtom radionicom u nizu "Planiranje urbanih voćnjaka" završili smo prikupljanje informacija i dijalog s javnošću kojim su definirane želje i potrebe za ovaj javni prostor u Brestju, Sesvete.

Pročitaj više >
27 Lip 2024

Uspješno smo priveli kraju naše gostujuće edukativne aktivnosti u Gimnaziji Tituš Brezovački koje smo pripremili u ovoj školskoj godini.

Pročitaj više >
26 Lip 2024

Nakon travnja, nastavili smo i kroz svibanj suradnju sa školama u sklopu hrvatske inačice programa "sCOOLFOOD" koju provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Pročitaj više >
18 Lip 2024

Pridružite nam se na zoom predavanju gdje ćemo razgovarati o Društvenoj banci sjemena te praksama aktivnog očuvanja bioraznolikosti.

Pročitaj više >