ZMAG slavi okrugli 20. rođendan

10 Ruj 2022 15:00 - 22:00

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas u subotu 10. rujna 2022. od 15 sati na cjelodnevno druženje povodom 20 godina rada udruge ZMAG.

ZMAG-ovi osnivači prisutni su na civilnoj i aktivističkoj sceni od 1997. godine kroz nekoliko udruga građana, od kojih su najznačajnije bile Zelena Akcija, Attack i MAG (Mreža alternativnih grupa). Zelena Akcija i Attack su nas usmjerili, odgojili i dali nam puno organizacijskih znanja, no pravi biser direktnih akcija bila je, tada mala ali žestoka, Udruga MAG osnovana 1997. godine u Brdovcu kraj Zaprešića.  

Kroz udrugu MAG održali smo niz ekoloških akcija usmjerenih prema problematici ilegalnih deponija smeća, šljunčara, krivolova i prava životinja. Vrlo brzo nam je postalo jasno da nije dovoljno samo se buniti i biti protiv nečega ako ne nudimo dobre alternative i korisna rješenja. Pogledali smo u sebe i priznali si da jako malo znamo o boljem svijetu kojeg toliko želimo.

Na godišnjem sastanku Zelene Akcije u selu Koretićima na Žumberku 1999. godine pokrenuli smo Reciklirano imanje Vukomerić kako bi imali vlastito održivo permakulturno gospodarstvo i edukacijski centar. Od tada do danas, vođeni istom mišlju, dijelimo znanje, okupljamo i napredujemo ka viziji pravednijeg, zdravijeg i otpornog društva. 

Danas je ZMAG mjesto okupljanja te respektabilan Centar znanja za održivo življenje i razvoj permakulture.
Svaki dan učimo, ispravljamo pogreške, razvijamo se, gradimo i sadimo zajedno s brojnim prijateljima, posjetiteljima i partnerima.

Udruga ZMAG službeno je osnovana 2002. godine.
Pridružite nam se u skromnom obilježavanju dva desetljeća rada.

PROGRAM:
15h Dobrodošli
15-20h Sajam domaćih proizvoda, uradi sam & upcycling proizvoda
16h Stručni obilazak Recikliranog imanja
18h Stručni obilazak Recikliranog imanja
18h Program za djecu - zaboravljene dječje igre
19h Puhanje svijećica
19:30h Pizza party
20h ZborXop, Zg, balkanska vokalana tradicija
21h Dj Mille

MJESTO ODRŽAVANJA:
Reciklirano imanje, Vukomerić

Događaj je besplatan i za dolazak se nije potrebno najaviti.

Dobro nam došli!