ZMAG na 3. Hrvatskom ruralnom parlamentu

22 Svi 2019 11:00 - 19:00

Središnja tema ovogodišnjeg parlamenta bit će Pametna sela, a ZMAG sudjeluje u radionicama pod nazivom Priroda i društvo te Resursi nisu vječni.

3. Hrvatski ruralni parlament u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede/Mreže za ruralni razvoj, održava se od 20. do 23. svibnja 2019. u Vodicama i Tisnom. Središnja tema ovogodišnjeg parlamenta bit će Pametna sela, a dotaknut će se i digitalizacije u poljoprivredi, budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike te strateškog plana za razdoblje nakon 2020. godine.

ZMAG sudjeluje u dvije radionice koje su na rasporedu 22. svibnja:

Priroda i društvo (Sendy Osmičević)

Što činimo i što još možemo učiniti u poljoprivrednoj proizvodnji kako bismo doprinijeli zaštiti okoliša, očuvanju bioraznolikosti, a da ne ugrožavamo opskrbu hranom te kako proizvodnju hrane učiniti zdravijom za čovjeka, a prihvatljivijom za okoliš?

Resursi nisu vječni (Dražen Šimleša)

Zašto su prirodni resursi potrošni i što i tko ih troši, što možemo učiniti kako bismo smanjili iskorištavanje prirodnih resursa te zašto su sela najbolje mjesto za aktivni doprinos smanjenju utjecaja klimatskih promjena.