ZERO WASTE / Predavanje o prirodnom graditeljstvu u Koprivnici

06 Svi 2022 19:00 - 20:00

Nastavljamo educirati o ekološkim temama kroz Zero waste seriju događanja u Koprivnici koju organizira Forum udruga nezavisne kulture - FUNK.

U petak 6.5. u 19 sati u FUNK-u održat će se treće od šest događanja u seriji predavanja i radionica pod nazivom „Zero waste“. Događanja se bave zero waste načinom života, a u sklopu FUNK-ovog projekta „Centar +“ provode ga članovi ZMAG-a. Treće događanje posvećeno je temi prirodnog graditeljstva, a predavanje će održati Marko Šišak, voditelj Recikliranog imanja Vukomerić i Akademije prirodnog graditeljstva te jedan od osnivača ZMAG-a.

Prirodno graditeljstvo podrazumijeva korištenje lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala čija proizvodnja ima nizak ekološki otisak i ne zahtijeva visoki udio industrijske obrade materijala. Najčešći građevinski materijali su slama, drvo, kamen, zemlja, cigla, konoplja, ovčja vuna, trska. Prirodno graditeljstvo brine o energetskoj učinkovitosti koristeći obnovljive izvore energije za funkcioniranje građevina naslanjajući se na bogatu graditeljsku tradiciju i suvremene zelene tehnologije.

Forum udruga nezavisne kulture nalazi se na adresi Trg dr. Žarka Dolinara 1 u Koprivnici.

Predavanje o prirodnom graditeljstvu provodi se u sklopu projekta Centar+. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.