Završno događanje Erasmus + BuSSE projekta

17 Ožu 2021 17:00 - 20:00

ZMAG na završnom događanju Erasmus+ projekta BuSSE (Building up Social and Solidarity Economy) koji je za glavni cilj imao promovirati i educirati o društvenoj i solidarnoj ekonomiji u zemljama Centralne i Istočne Europe.

Završno događanje Erasmus+ projekta BuSSE održat će se 17. ožujka 2021. od 17 do 20 sati. U projektu je sudjelovao i ZMAG kroz Europsku mrežu za društvenu i solidarnu ekonomiju – RIPESS EU, pružajući podršku cijelom projektu u vidu dijeljenja znanja i savjeta. Sudjelovanje na ovom događanju je sjajna prilika za upoznati se s funkcioniranjem društvene i solidarne ekonomija u Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj. 

Nakon završetka projekta u travnju ove godine svi publicirani materijali bit će dostupni na internetskoj stranici www.socioeco.org/busse.

Program događanja možete preuzeti OVDJE

Društvenim i solidarnim ekonomijama ZMAG se aktivno bavi kroz projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju (PDSE) i Erasmus+ program EmploySSE. Ovim projektima ZMAG promovira i zagovara društvenu i solidarnu ekonomiju u Hrvatskoj te nastavlja primjenjivati kulturu suradnje i solidarnosti između različitih aktera u lokalnim zajednicama te know-how društvene i solidarne ekonomije.

U okviru Partnerstva za društvenu i solidarnu ekonomiju (PDSE) ZMAG kroz multisektorsku suradnju, kreira javne politike za poboljšanje kvalitete života i upravljanje lokalnim ekonomskim i društvenim razvojem u lokalnoj zajednici te koristeći principe i vrijednosti društvene i solidarne ekonomije doprinosi lokalnom ekonomskom razvoju u dva hrvatska grada – Ludbregu i Pregradi. EmploySSE s druge strane educira učitelje, trenere i sve one koji se bave strukovnim obrazovanjem o potencijalima društvene i solidarne ekonomije za uključivanje u njihova predavanja i kurikulume.

Razvoj javnih politika za društvenu i solidarnu ekonomiju ZMAG će u budućnosti provoditi kroz Centar za podršku razvoju društvene i solidarne ekonomije u Hrvatskoj (DSE Centar) koji će osiguravati podršku jedinicama lokalne i regionalne samouprave i organizacijama civilnog društva u razvoju modela dobre prakse.

Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj internetskoj stranici isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.