Uskoro treća Akademija prirodnog graditeljstva

24 Lip 2021 09:00 - 04 Ruj 2021 18:00

Treće izdanje Akademije prirodnog graditeljstva održat će se tokom lipnja, srpnja i rujna 2021. godine, a prijave su moguće od 15. ožujka.

U sklopu ovogodišnje Akademije prirodnog graditeljstva sudionici će učiti čitati nacrte, temeljiti objekte, izrađivati drvene konstrukcije, graditi balama slame i konopljom, izrađivati zemljane žbuke, zelene krovove i krovove od slame, koristiti električne i ručne alate, graditi kamenom i ciglom, bojati prirodnim bojama, graditi učinkovite peći te uređivati okućnice i interijere.

Akademija prirodnog graditeljstva je edukacijski ciklus od 3 modula, koji se odvija od kraja lipnja do početka rujna 2021. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, a uključuje 12 predavanja, 12 edukacijskih radnih dana, 7 predavača i 96 sati praktičnog rada. Edukatori su iskusni arhitekti, građevinari, strojari i umjetnici koji djeluju na području održivog/ekološkog  graditeljstva.

Prvi modul održat će se od 24. do 27. lipnja 2021., drugi 1. do 4. srpnja, a završni od 1. do 4. rujna 2021. Za kompletan kalendar predavanja i radionica Akademije prirodnog graditeljstva kliknite OVDJE.

Za sudjelovanje u Akademiji prirodnog graditeljstva nije potrebno specifično predznanje ili prethodno iskustvo, ali je obavezno, u sklopu prijavnice, navesti motivaciju za sudjelovanje. Broj polaznika je ograničen na 20.

Cijena pohađanja Akademije prirodnog graditeljstva iznosi 6.000,00 kn, a omogućeno je plaćanje u tri rate. U cijenu je uz praktičnu i teorijsku edukaciju uključena hrana, smještaj, radni materijali, stručni izleti i mentoriranje. Prijava se smatra valjanom nakon avansne uplate prve rate u iznosu od 2.000,00kn. Uplatom prve rate na račun udruge ZMAG osigurali ste svoje mjesto na Akademiji prirodnog graditeljstva.

PRIJAVITE SE: OVDJE

Akademiju prirodnog graditeljstva podržava Husqvarna i sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.