Uskoro 3. konvencija prirodnog graditeljstva

04 Svi 2019 10:00 - 22:00

Ne propustite novo izdanje Konvencije prirodnog graditeljstva – ZMAG i ove godine priprema mali, ali veseli festival posvećen prirodnom graditeljstvu i održivom življenju.

Ako ste zaljubljenik/ica u prirodno graditeljstvo, graditelj/ica, entuzijast/ica ili stručnjak/inja ne propustite treće izdanje Konvencije prirodnog graditeljstva koje će se održati 4. svibnja 2019. na Recikliranom imanju Vukomerić. Na Konvenciji vas očekuju brojna predavanja, radionice, savjetovanja stručnjaka, predstavljanje projekata, sajam, demonstracija alata i strojeva, ali – da ne ostane baš sve na učenju – i dobra zabava, DJ program, pizza party i razne degustacije.

Na 3. Konvenciji prirodnog graditeljstva mogu besplatno sudjelovati svi zainteresirani za temu prirodne gradnje. Na ovogodišnjoj Konvenciji moći ćete tako čuti zanimljiva predavanja o samoizgradnji solarnih sustava i energetskoj neovisnosti i slami kao građevinskom materijalu, sudjelovati na okruglom stolu na temu novih održivih trendova u kulturi stanovanja, upoznati se s projektima Balkan Earth Conference & Regio Earth Festival iz Srbije i Natural Homes Conference iz Češke te doznati detaljnije informacije o ZMAG-ovoj Akademiji prirodnog graditeljstva koja počinje krajem svibnja.

Uz niz predavanja, u sklopu ovogodišnje Konvencije očekuje vas i multimedijalna izložba umjetnice Nives Sertić Kuća je Šuma je Kuća. Riječ je o multimedijalnoj prostornoj instalaciji u šumskim prostorima Recikliranog imanja, osmišljenoj kao hommage pokretima ruka, tijela, alata, pokretima grana, trave i lišća, materijalima iz prirode i njihovim teksturama te prirodnim/permakulturnim graditeljima. Materijali korišteni za instalaciju snimljeni su tokom procesa izgradnje ekološke kuće u Staroj Drenčini na prvoj Akademiji prirodnog graditeljstva.

Program 3. Konvencije prirodnog graditeljstva:

10:00 Samogradnja solarnih sustava i energetska neovisnost, Nicolla Mezzaroba (Italija)
11:00 Slama – od nus proizvoda do građevinskog materijala, Alan Cerovac (Hrvatska)
12:00 Prezentacija rada Akademije prirodnog graditeljstva 2019, Matko Šišak (Hrvatska)
13:00 Prezentacija festivala Earth Regio Balcan, Dragana Kojičić – putem video linka (Srbija)
14:00 Prezentacija festivala Nautural Homes, Victor Karlik – putem video linka (Češka)
15:00 Ručak
16:00 Okrugli stol Novi održivi trendovi u kulturi stanovanja
18:00 Pizza party
20:00 Muldimedijana instalacija Kuća je Šuma je Kuća umjetnice Nives Setić (Hrvatska)

3. Konvencija prirodnog graditeljstva održava se uz podršku Grada Velike Gorice, Husqvarna HR/Drezga d.o.o. i Peracto d.o.o.

Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.