Svi za sjeme, sjeme za sve! – radionica zaboravljenih vještina čuvanja sjemena

25 Lis 2020 10:00 - 16:00

Besplatna radionica Svi za sjeme, sjeme za sve posvećena je vještinama čuvanja sjemena u vlastitom vrtu i gospodarstvu, a namijenjena je članovima Društvene banke sjemena.


Na radionici za članove Društvene banke sjemenaSvi za sjeme, sjeme za sve!, bit će riječi o tome kako odabrati najbolje biljke za sjeme, kako sačuvati željena svojstva te kako pobrati, očistiti i skladištiti sjemenke koje smo prikupili. Radionica kućnog sjemenarstva posvećena je pomalo zaboravljenim vještinama čuvanja sjemena u vlastitom vrtu i gospodarstvu s nekoliko trikova. Osim što se tako uzgojeno sjeme postupno prilagođava specifičnostima podneblja i uvjetima u vrtu, domaće sorte važne su i radi očuvanja ukupne genetičke raznolikosti naših usjeva kao naše baštine. Čuvanjem sjemena čuvamo i svoju neovisnost i mogućnost izbora između sorata, a u vrt unosimo šarenilo i raznolikost koja će svakog vrtlara razveseliti. 

*Događanje samo za članove Društvene banke sjemena. 

Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto: Nives Sertić