ZMAG-ova godišnja razmjena sjemena u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu

26 Ožu 2022 10:00 - 14:00

Nakon dvije godine nemogućnosti održavanja ZMAG-ove tradicionalne razmjene sjemena, ponovno se sastajemo u predivnom okruženju Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu.

S veseljem vas pozivamo na ZMAG-ovu razmjenu sjemena koja će se održati u subotu, 26. ožujka 2022., od 10 do 14 sati u Botaničkom vrtu Biološkog odsjeka PMF-a na adresi Trg Marka Marulića 9A, Zagreb.

ZMAG-ova razmjena sjemena održava se s ciljem da pruži mogućnost "živog" kontakta među vrtlarima te međusobnu razmjenu sjemena ali i iskustava. Namijenjena je OPG-ovima, vrtlarima i hobistima, a razmjenjivat će se brojne stare i autohtone sorte sjemena iz organskog uzgoja. Vrata su otvorena i za sve zainteresirane za temu kućnog sjemenarstva. Bilo da ste početnik ili iskusni vrtlar, ovo je pravo mjesto za nabavu raznolikog sjemena povrća i cvijeća za vaš vlastiti vrt. Ako nemate sjeme za razmjenu, ne brinite, nećete otići praznih ruku! 

U sklopu razmjene nastupit će i etno ZborXop iz Zagreba koji njeguje balkansku vokalnu tradiciju. Zbor aktivno djeluje od 2009. godine kada je osnovan od strane entuzijasta koji su prepoznali potrebu urbane mlade populacije za balkanskom vokalnom glazbom. Prigodan nastup zbora održat će se u 13h.

Manifestacija će biti locirana pored izložbenog paviljona.

Za ulazak u botanički vrt potrebno je izdvojiti 10kn za redovnu ulaznicu, dok je cijena za učenike, studente i umirovljenike 5kn. Razmjena sjemena trajat će do 14h, a vrt za posjetitelje ostaje otvoren do 16h. Ne propustite šetnju parkom i uživanje u cvatu brojnih proljetnica.

Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Fotografija naslovnice: Niko Goga