Radionica kućnog uzgoja bukovača

06 Tra 2019 10:00 - 17:00

Naučite kako lako i jeftino uzgojiti najbrže rastuću hranu na svijetu – gljive bukovače!

Na radionici koja će se održati 6. travnja 2019. na Recikliranom imanju u Vukomeriću naučite kako uzgajati gljive bukovače. Za uzgoj vlastitih gljiva nije potrebno imati vrt ili okućnicu. Sve što vam treba je slama, micelij i vreće koje svaki polaznik dobiva u sklopu radionice. Bukovača je najjednostavnija gljiva za uzgoj, prikladna je za početnike i može se uzgajati cijele godine.

Na radionici ćete proći kroz sve korake, od pripreme substrata do branja gljiva, a dobit ćete i svoju vreću nacijepljenu gljivama koja će kroz nekoliko tjedana donijeti vaše prve gljive! Voditelj radionice je Damjan Čudina Pioker koji voli sve što ima veze s prirodom i održivosću, a posebice samoniklo bilje i gljive. Prošao je brojne radionice i tečajeve o fitoterapiji, aromaterapiji, ljekovitim gljivama, vrtlarenju, permakulturi. I sam vodi radionice o prirodnoj hrani, dodacima prehrani, uzgoju gljiva i biljak te pronalaženju samonikle hrane i lijeka.

Cijena radionice je 200kn.

Prijavite se: putem online obrasca

Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.