Radionica kućnog kompostiranja u sklopu umjetničkog projekta Mi smo kompost

19 Lip 2021 16:00 - 18:00

U sklopu umjetničkog projekta Mi smo kompost, ZMAG će održati radionicu kućnog kompostiranja.
 
U subotu, 19. lipnja 2021. od 16 do 18 h, u Dvorištu Pogona Jedinstvo (Trnjanski nasip bb), u sklopu umjetničkog projekta Mi smo kompost bit će održana radionica kućnog kompostiranja pod vodstvom Sendy Osmičević iz ZMAG-a.

Projekt Mi smo kompost započeo je promišljanjem tzv. more-than-human ekologije koju teoretičarka Donna Haraway razumije kao koncept suživota više vrsta kroz model dinamičnog nereda raznorodnih tijela. Nakon izvedbi, izložbe te filmskih projekcija i otvorenog diskurzivnog programa, projekt je produbljen i suradnjom sa ZMAG-om kojem su upravo različite prakse kompostiranja u fokusu vrtlarskog rada. Suradnja sa ZMAG-om realizirat će se u radionici kućnog kompostiranja koju će voditi Sendy Osmičević, a na kojoj će svi zainteresirani imati priliku naučiti što je to kompost, zašto vrijedi kompostirati, kako se kompost pravilno stvara i što se sve može odlagati u komposter.
 
Kompostiranje je prirodan proces razgradnje biomase i događa se svugdje oko nas, a može se jednostavno pokrenuti imitacijom prirodnih uvjeta i to u vlastitom stanu. Zbrinjavanjem vlastitog biootpada rasterećujemo sustav gospodarenja otpadom i smanjujemo ukupnu količinu biomase na odlagalištima. 
 
Radionica je besplatna uz obaveznu prethodnu prijavu na e-mail: ana.kovacic.whw@gmail.com
 
Projekt je dio programa Galerije Nova u produkciji Što, kako i za koga / WHW i podržan je od strane Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura Nova.

Foto: Ivica Ivčević